Košarka

Oldenburg potvrdio break i došao na korak do polufinala

Petar Jenjić • utorak, 09.05.2017.
Oldenburg potvrdio break i došao na korak do polufinala
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Košarkaši Oldenburga na korak su do prolaska u polufinale njemačkog prvenstva. Na domaćem su parketu bez većih problema svladali Bayreuth rezultatom 102:90 čime su na najbolji mogući način potvrdili pobjedu u gostima prije četiri dana...

Nakon vrlo tijesne prve utakmice u kojoj su do pobjede došli u samoj završnici, košarkaši Oldenburga na krilima domaćih navijača bez većih su problema pobijedili Bayreuth 102:90 i došli na korak do prolaska u polufinale.

Susret kao susret nije bio previše napet jer se domaćin jako dobro postavio od samog početka i većim dijelom kontrolirao rezultat. Gosti su tek u jednom navratu uspjeli doći do vodstva, tijekom druge četvrtine, ali sjajni Oldenburg više od toga nije dopustio.

Od samog ulaska u utakmicu domaćin je pokazivao određenu kvalitetu više i držao prednost na svojoj strani. Jedino je vodstvo Bayreuth imao početkom druge dionice kada je Robin Amaize poentirao za 25:23, međutim, Oldenburg ubrzo uzvraća i u narednih nekoliko minuta dolazi do 15 koševa viška (45:30). Na krilima vrlo raspoloženog Josepha Lewisa gosti su do poluvremena uspjeli smanjiti zaostatak serijom 9:0.

U drugom poluvremenu domaćin je nastavio gdje je stao. Bayreuth je u dva navrata uspio doći do sedam koševa minusa, ali više od toga nije išlo. U samoj završnici treće četvrtine Oldenburg je iskoristio nekoliko protivničkih grešaka i došao do 16 razlike (77:61), prednosti koju je uspio sačuvati i doći do pobjede.

Do pobjede ih je predvodio Frantz Massenat s 22 poena (0/2 za dva, 5/7 za tricu, slobodna bacanja 7/7), Brian Qvale je dodao 19 koševa i devet skokova.

Najbolji je kod gostiju bio Joseph Lewis s 25 koševa (2/3 za dva, 7/10 za tricu).

BBL, četvrtfinale doigravanja:
Oldenburg - Bayreuth 102:90 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!