Tenis

Bouchard nakon Šarapove izbacila i Kerber, Njemica predala kod 5:0 u drugom setu

Mihaela Bradovski • srijeda, 10.05.2017.
Bouchard nakon Šarapove izbacila i Kerber, Njemica predala kod 5:0 u drugom setu
Foto: EPA

Poznate su sve četvrtfinalistice velikog turnira u Madridu. Među njima nema prve nositeljice Angelique Kerber koja je predala meč Eugenie Bouchard kada je već bilo jasno da odlazi u poraz...

Svetlana Kuznjecova prošla je u četvrtfinale turnira u Madridu pobjedom u dva seta, ali nije imala lagan posao. U oba seta Qiang Wang prva je došla do breaka prednosti, ali Kuznjecova se oba puta vratila i u završnici seta došla do prednosti koja joj je donijela pobjedu.

Još jedan težak meč je iza Simone Halep koja je imala dosta posla protiv Samanthe Stosur. U drugom kolu Robertu Vinci svladala je teškom mukom u tie-breaku trećeg seta da bi protiv Stosur također izgubila set, ali na kraju ipak odnijela pobjedu.

Iako je Stosur igrala vrlo dobar meč, odmah na startu trećeg seta izgubila je servis i nije uspjela nadoknaditi taj zaostatak te je sa 6:4 u trećem setu završila svoj put u singlu u Madridu.

Još jedna Rumunjka prošla je dalje, Sorana Cirstea slavila je u tri seta protiv Japanke Misaki Doi. 53. igračica svijeta eliminirala je lakoćom Donnu Vekić, ovdje se dobro držala do trećeg seta gdje je ostala bez snage i Cirstea je glatko slavila sa 6:1.

Sjajnu formu potvrdila je Kristina Mladenović koja je pregazila sunarodnjakinju Oceane Dodin. Dodin nije imala nikakve šanse u meču koji je potrajao tek sat vremena. Uhvatila je samo tri gema, a Mladenović je potvrdila da je nakon Australian Opena među najkonstantnijim igračicama na Touru.

Dugo su Angelique Kerber i Eugenie Bouchard igrale igru u kojoj je osvajanje vlastitog servisa bilo ravno pobjedi. Prednjačila je u tome Kerber koja u cijelom meču nije osvojila svoj niti jedan servis gem, pripisat će se to dijelom i ozljedi koja ju je dodatno izbacila iz ritma.

Na drugoj strani bila je sve bolja Bouchard koja je imala ogromnih problema s formom, ali polako se diže i nakon Marije Šarapove, eliminirala je i Kerber. Njemica nije imala snage niti volje dovršiti meč, kod 5:0 u drugom setu predala je meč i sama svjesna da u ovakvom stanju može samo pogoršati ozljedu.

WTA Madrid, osmina finala:
Anastasija Sevastova (Latvija) - Lara Arruabarrena (Španjolska) 7:5, 6:2
Svetlana Kuznjecova (Rusija, 8) - Qiang Wang (Kina) 6:4, 7:5
CoCo Vandeweghe (SAD) - Carla Suarez Navarro (Španjolska) 5:7, 6:4, 7:5
Kiki Bertens (Nizozemska) - Irina Begu (Rumunjska) 6:1, 7:5
Simona Halep (Rumunjska, 3) - Samantha Stosur (Australija, 16) 6:4, 4:6, 6:4
Sorana Cirstea (Rumunjska) - Misaki Doi (Japan) 7:5, 3:6, 6:1
Kristina Mladenović (Francuska, 14) - Oceane Dodin (Francuska) 6:2, 6:1
Eugenie Bouchard (Kanada) - Angelique Kerber (Njemačka, 1) 6:3, 5:0 predaja Kerber

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!