Tenis

Ivo Karlović u dva seta poražen od Bugarina Dimitrova

Mihaela Bradovski • srijeda, 10.05.2017.
Ivo Karlović u dva seta poražen od Bugarina Dimitrova
Foto: EPA

Ivo Karlović nije se pridružio Borni Ćoriću u trećem kolu velikog turnira u Madridu. Uspješniji je bio Grigor Dimitrov koji je odnio pobjedu za 75 minuta igre...

Unatoč visokom postotku od čak 80 posto pogođenih prvih servisa, Ivo Karlović nije uspio svladati Grigora Dimitrova. Bugarin je slavio sa 6:3, 7:5 uz po jedan break u svakom setu.

11 aseva Karlovića, ali i nešto nižih 70 posto osvojenih poena nakon ubačaja prvog servisa. Dimitrov je iskoristio po jedan krizni gem Karlovića u svakom setu dok s druge strane hrvatski tenisač nije iskoristio svojih pet break prilika.

I prošle godine Dimitrov je odnio dvije pobjede protiv Karlovića i to s identičnih 6:3, 7:5 u Istanbulu dok je u Torontu slavio kroz dva tie-breaka.

Ovdje je u prvom gemu spasio 0:40 pa uzeo servis Karloviću i set otvorio s 3:0. Imao je Karlović još jednu priliku za povratak, kod 3:1 bio je na 15:40, ali i to je Dimitrov spasio. Na servisu za set nije pogriješio i sa 6:3 stigao je do prednosti.

U drugom setu obojica su čvrsto držali svoj servis i bilo je vrlo teško doći do poena na reternu. Međutim u 11. gemu Karlović je pokleknuo, Dimitrov je stigao do 0:40 i uzeo mu servis. Posljednji gem u meču odradio je rutinski i projurio u treće kolo.

Treće kolo za Dimitrova donosi još težeg protivnika, igrat će protiv sjajnog mladog Austrijanca Dominica Thiema koji je bez većih problema svladao Jareda Donaldsona.

Madrid, drugo kolo:
Grigor Dimitrov (Bugarska, 12) - Ivo Karlović (Hrvatska) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.05.2017. u 14:06
    ajjjjj,šteta,da je igro kao protiv Španjolca Bautiste,mogo je zadat i gadne probleme Bugarinu.
    Obrisan korisnik