Košarka

Brose i Ulm gostujućim pobjedama vratili se u četvrtfinalnu seriju

Branimir Korać • srijeda, 10.05.2017.
Brose i Ulm gostujućim pobjedama vratili se u četvrtfinalnu seriju
Foto: EPA

Pred Broseom i Ulmom bio je imperativ pobjede u drugim susretima četvrtfinala njemačkog doigravanja. Obje momčadi poražene su na svom parketu i nisu si smjele dopustiti novi kiks...

Nakon šokantnog poraza u Bambergu u prvoj utakmici, Brose je u uzvratu bio pravi i uzvratio je Telekomu te se vratio u seriju. Gosti su u Bonnu slavili 87:71. Ono što im nije pošlo za rukom u prvoj utakmici, sada je te su stigli do visokog vodstva već do poluvremena i u nastavku susreta nisu dopustili domaćinu da se približi. Prednost je uglavnom bila iznad 20 poena razlike i Brose je poravnao na 1-1 u seriji.

Najefikasniji kod Brosea s po 15 poena bili su Lucca Staiger i Daniel Theis (pet skokova), Fabien Causeur dodao je 14 poena i devet skokova, a Leon Radošević za 21 minutu osam poena (4/6 za dva). Kod poraženih Ryan Thompson ubacio je 13 poena, Filip Barović 12, a Josh Mayo deset.

U identičnoj situaciji bio je Ulm protiv Ludwigsburga, ali i on je u gostima stigao do pobjede. Slavio je teže nego Brose, ali pobjeda 82:76 je ipak najvažnija. Susret je odlučen u drugom dijelu u koji je bolje ušao Ulm, odmah se odvojio te je zadržao vodstvo do kraja susreta.

"Ovo je vraški teška i fizički naporna serija. Jako sam sretan zbog ove pobjede, ona će nam iznad svega pomoći u podizanju samopouzdanja. Za razliku od prvog susreta, bolje smo branili šut za tri poena i igrali smo pametnije u napadu. U skakačkom dijelu odradili smo odličan posao", smatra trener Ulma Thorsten Leibenath.

U njegovom sastavu Chris Babb ubacio je 21 poen, po 13 su dodali Raymar Morgan (devet skokova) i Casey Prather dok je Augustine Rubit ubacio 12 poena i uhvatio osam skokova. Kod poraženih po 14 poena upisali su David Kennedy (šest skokova) i Clifford Hammonds.

Njemačko prvenstvo, četvrtfinale:
Telekom Bonn - Brose Bamberg 71:87 (1-1)
Ludwigsburg - Ulm 76:82 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!