Košarka

Rogaška slavila protiv Laškog i izborila finale protiv Olimpije

Petar Jenjić • petak, 12.05.2017.
Rogaška slavila protiv Laškog i izborila finale protiv Olimpije
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U odlučujućoj trećoj polufinalnoj utakmici slovenskog prvenstva košarkaši Rogaške na svom su terenu svladali Laško rezultatom 74:57 čime su izborili dvoboj s ljubljanskom Olimpijom koja je nešto ranije izbacila Krku...

U dvije uzastopne utakmice košarkaši Rogaške su pobijedili Laško i izborili plasman u finale slovenskog prvenstva. Odlučujuću su pobjedu ostvarili na domaćem parketu i to s uvjerljivih 74:57. U finalu ih čeka ogled s Union Olimpijom, u seriji koja se igra na tri pobjede.

Iako su na poluvremenu imali tek dva poena prednosti (34:32), domaćin u nastavku susreta podiže razinu igre i u 24. minuti dolazi do dvoznamenkaste prednosti. Ostatak susreta proveli su u potpunoj kontroli rezultata, Laško je tek u jednom navratu uspjelo doći do sedam koševa minusa. U posljednjim minutama Rogaška je popravila koš razliku i upisala uvjerljivu pobjedu.

Trener pobjedničke momčadi Damjan Novaković je nakon utakmice rekao: "Rogaška je opet u finalu, jedina ekipa kojoj je to uspjelo dva puta u posljednje tri sezone. Imamo vremena i za odmor i pripremu dvoboja s Olimpijom. Pokušat ćemo sanirati neke ozljede, do utorka ćemo više znati. Hvala navijačima na fer i korektnom navijanju cijelu utakmicu, stvorili su sjajnu atmosferu."

Do pobjede ih je predvodio Darwin Davis Jr. s 21 poenom (3/6 za dva, 4/6 za tricu, slobodna bacanja 3/4) i šest asistencija, dok je Tadej Ferme dodao 16 koševa (1/6 za dva, 4/11 za tricu).

Najbolji je kod gostiju bio Ramo Rizvić s 18 koševa (5/12 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 5/6), 15 koševa je dodao Miloš Miljković (7/9 za dva, slobodna bacanja 1/4).

Slovensko prvenstvo, polufinale, treća utakmica:
Rogaška - Laško 74:57 (2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!