Tenis

VIDEO: Đoković bez borbe u polufinale, čeka ga Rafael Nadal

Branimir Korać • petak, 12.05.2017.
VIDEO: Đoković bez borbe u polufinale, čeka ga Rafael Nadal
Foto: EPA

U polufinalu turnira u Madridu sastat će se u još jednom klasiku Novak Đoković i Rafael Nadal. Treći polufinalist je Pablo Cuevas...

Novak Đoković najlakše je došao do polufinala turnira u Madridu. Četvrtfinalni dvoboj nije niti morao igrati, Kei Nishikori predao ga je bez borbe zbog ozljede zapešća.

"Zapešće mi nije na 100 posto i nisam htio riskirati ozbiljniju ozljedu. Nekoliko dana ću se odmoriti i vidjeti hoću li moći nastupiti u Rimu. Ne mogu obećati da ću sigurno biti na terenu", rekao je Japanac.

Pablo Cuevas prvi put u karijeri plasirao se u polufinale Masters 1000 turnira. U četvrtfinalu bio je bolji od Alexandera Zvereva te tako prekinuo njegovu seriju od sedam uzastopnih pobjeda. Nijemac je uzeo prvi set sa 6:3, ali nastavak meča pripao je odličnom Cuevasu.

"Vrlo težak meč, protivnik je pokazao zašto je zvijezda koja dolazi. Presretan sam zbog prvog ulaska u polufinale na Masters seriji, četvrtfinale bila je granica koju dugo nisam mogao probiti, ali osjećao sam se dobro i znao sam da mogu otići daleko", istaknuo je Cuevas.

Rafael Nadal odigrao je još jedan odličan meč i izborio je dvoboj protiv Đokovića u polufinalu. Za protivnika je imao Davida Goffina i svladao ga u dva seta. U prvom setu propustio je čak šest break prilika, ali u tie-breaku bio je uvjerljiv, sa 7:3 uzeo prvi set i onda potpuno nadigrao Goffina u drugom.

"Krasan meč, obojica smo igrali na najvišoj razini i bilo je divnih poena. Goffin uvijek izvlači najviše od vas, jedan je od najboljih igrača svijeta i uvijek je kandidat za trofeje. Igrao sam dobro i u prvom setu, ali nisam iskoristio prilike", kaže Nadal.

ATP Madrid, četvrtfinale:
Novak Đoković (Srbija, 2) - Kei Nishikori (Japan, 6) predaja Nishikori
Pablo Cuevas (Urugvaj) - Alexander Zverev (Njemačka) 3:6, 6:0, 6:4
Rafael Nadal (Španjolska, 4) - David Goffin (Belgija, 9) 7:6(3), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren13.05.2017. u 00:18
    svaka čast
    Zdren