Tenis

Halep i Mladenović u borbi za titulu u Madridu

Branimir Korać • petak, 12.05.2017.
Halep i Mladenović u borbi za titulu u Madridu
Foto: EPA

Poznate su finalistice velikog turnira u Madridu. O pobjednici odlučit će Simona Halep i Kristina Mladenović koje su pobjedama u dva seta izborile nastup u finalu...

Kristina Mladenović u ovom trenutku igra najbolji tenis na WTA Touru. Francuskinja je u fantastičnoj formi, a ukoliko osvoji turnir u Madridu, preuzet će i poziciju broj jedan na Race ljestvici.

U polufinalu svladala je Svetlanu Kuznjecovu u tijesnom meču koji je potrajao sat i 45 minuta, a Mladenović na kraju odnijela pobjedu 6:4, 7:6.

U drugom setu bila je odlična na svom servisu, Kuznjecova nije imala nijednu break priliku, a Mladenović je sa 7:4 otišla u svoje prvo finale na Premier Mandatoryju.

Ove godine ima omjer na zemljanoj podlozi sjajnih 11-1, jedini poraz upisala je protiv Laure Siegemund u finalu turnira u Stuttgartu.

U drugom polufinalu Simona Halep igrala je protiv Anastasije Sevastove i slavila u dva seta. Lagana pa i rutinska pobjeda Halep koja ove sezone još uvijek nema nijednu titulu.

Sevastova je izgubila prvi set sa 6:2, ali povela s 3:0 u drugom, no nakon toga Halep niže šest gemova i prolazi u finale.

Halep i Mladenović još nikada nisu se susrele na zemljanoj podlozi, a ukupno su odigrale četiri meča te je Francuskinja triput slavila. Ove godine u Indian Wellsu bila je bolja sa 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!