Tenis

Sjajni Dominic Thiem ostavio Bornu Ćorića bez šansi i prošao u polufinale Madrida

Dario Dodić • petak, 12.05.2017.
Sjajni Dominic Thiem ostavio Bornu Ćorića bez šansi i prošao u polufinale Madrida
Foto: EPA

Borna Ćorić igrao je odlično protiv Dominica Thiema u četvrtfinalu ATP turnira u Madridu, no protiv ovako raspoloženog Austrijanca to nije bilo dovoljno...

Iako je i u četvrtfinalu ATP turnira u Madridu pružio vrlo dobru partiju Borna Ćorić morao je stisnuti ruku osmom nositelju, Austrijancu Dominicu Thiemu, i čestitati mu na prolasku u polufinale. Thiem je odigrao fantastičan meč, griješio je minimalno, odigravao neke zaista sjajne poene, bilo je to previše za Ćorića.

Protiv ovakvog Thiema Borna je morao iskoristiti svaku sitnu priliku koju mu je Austrijanac, inače deveti igrač svijeta, pružao. Nije ih bilo mnogo, ali Borna ih nije znao iskoristiti. Iako rezultat 6:1, 6:4 daje naslutiti laganu pobjedu i nemoć Ćorića, na zemlji Madrida priča je ipak bila nešto drugačija.

Thiem je bio maestralan, agresivan i dominantan, čak i protiv takvog Thiema mogao je nešto više od poraza u sat i 20 minuta igre izvući Borna, ali glava i ruka nisu slušale, promašaji u ključnim trenucima su presudili, Thiem na kraju zasluženo i relativno lagano prolazi u polufinale u kojem ga čeka Pablo Cuevas.

Samo je u asevima i postotku prvog servisa bio bolji Borna, u svim ostalim segmentima igre dominantan je bio Austrijanac, što se u konačnici jasno vidjelo i na konačnom rezultatu. Iako 6:1 u prvom setu daje naslutiti slabu igru Ćorića prava je istina da je jedan poen, odnosno nekoliko poteza u dvije uzastopne igre prevagnulo set na stranu Austrijanca.

Pri vodstvu 2:1 Thiem je došao do break-lopte, Ćorić sjajnim servis-winnerom zaslužuje izjednačenje, no linijski sudac uzvikuje aut. Glavni sudac takvu je odluku, jasno, preokrenuo, ali protumačio je da je uzvik linijskog suca omeo Thiema pa umjesto poena Borni glavni sudac vraća Hrvata na prvi servis. Austrijanac je odigrao sjajan poen protiv poljuljanog Borne i uzeo break.

Ekspresno se pokušao Ćorić vratiti u meč. Već u sljedećoj igri dolazi do 0-40 i tri break-lopte, ali s nekoliko izvrsnih poteza Austrijanac spašava igru i potvrđuje break prednosti. U idućoj maratonskoj igri Borna je imao sve u svojim rukama, na 40:30 bekhendom je na mreži mogao birati gdje će završiti igru, udarac je bio preslab, čita ga 23-godišnji Austrijanac i nekoliko poena kasnije dolazi do drugog breaka, koji bez izgubljenog poena u idućoj igri pretvara u 1-0 u setovima.

Iako je kvaliteta Thiemove igre pala u drugom setu Borna se nije uspio izboriti za išta više od časnog poraza. U jednom je trenutku zatražio i medicinski time-out zbog bolova u ramenu, nakon čega vrlo brzo gubi servis, Thiem sa 6:4 zasluženo prolazi u svoje prvo Masters 1000 polufinale u karijeri.

Borna je daleko dogurao nakon poraza u finalu kvalifikacija, nije bio samo sretni gubitnik već je sjajnim nastupima opravdao što ga je sreća gurnula u glavni ždrijeb turnira u Madridu. Za više od toga trebao je gotovo savršen meč, lijeka za Thiema ipak nije bilo.

ATP Madrid, četvrtfinale:
Dominic Thiem (AUT, 8) - Borna Ćorić (HRV, LL) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.05.2017. u 12:08
    Borna je usao medju 8 najboljih na mastersu, sto je od mladjih #NextGenATP uspjelo samo njemu i Zverevu. Kyrgios je cak ranije ispao; dobri poznavatelji tenisa cijene to itekako :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2017. u 06:21
    Pa da,u takvom kontinuitetu i Cilic igra cijelu karijeru,nadam se da necemo morati trpiti jos jednog takvog igraca,jer bi to stvarno bilo previse Borna mi se bar ne cini mlakonja,ima drskosti i inata u njemu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2017. u 04:53
    Pa Borna je u kontinuitetu: iznenadi pa razocara, iznenadi pa razocara.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2017. u 00:27
    Veceras nije islo, ali uspio si uci medju 8 najboljih na mastersu :) Pokazao si da mozes ponovo dobro igrati i prestirati; dobar timing pred Pariz ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2017. u 00:04
    Dogodilo se upravo duboko prizemljenje,euforija kratkog trajanja,teba jos puno raditi da se stekne nekakvi kotinuitet,jer ako to ne uspije kroz 2-3 godine karijere,tapkat ce na mjestu izmedu 20-30 mjesta,ako je to ono cime bi on bio zadovoljan ok,ali smatram da moze i mora puno bolje.
    Obrisan korisnik