Nogomet

VIDEO: Nikica Jelavić s dva pogotka donio pobjedu Guizhouu protiv Cannavarovog Tianjina

Branimir Korać • subota, 13.05.2017.
VIDEO: Nikica Jelavić s dva pogotka donio pobjedu Guizhouu protiv Cannavarovog Tianjina
Foto: EPA

Nesuđeni klub Nikole Kalinića gostovao je kod sadašnjeg kluba bivšeg hrvatskog reprezentativca Nikice Jelavića. Upravo Jelavić s dva pogotka srušio je Tianjin kojeg predvode Alexandre Pato i Axel Witsel...

Kada Jelavić zabija, Guizhou pobjeđuje. Nakon što je s dva pogotka svom klubu donio prvu pobjedu na gostovanju kod Guangzhoua R&F, Jelavić je bio i dvostruki strijelac protiv Tianjin Quanjina u drugoj pobjedi svoje momčadi.

Ovaj put na domaćem terenu slavio je s 2:1, a Jelavić je bio najopasniji pojedinac kod domaćina i u konačnici junak s oba postignuta pogotka.

Prvi je zabio već u 15. minuti nakon što je Cherry ubacio iz kornera, hrvatski internacionalac lakoćom je nadskočio čuvara i glavom poslao loptu od zemlje u gornji kut gostujućeg gola.

Do kraja prvog dijela imao je još dva pokušaja, ovaj put neprecizna, a u drugom poluvremenu Tianjinu se isplatio pritisak u 80. minuti kada Pato šalje loptu u mrežu.

Međutim samo četiri minute kasnije Jelavić vraća prednost na domaću stranu, u kontri je krasno okrenuo čuvara, došao pred vratara i "probio" ga za 2:1.

S devet osvojenih bodova Guizhou je trenutno 11. na ljestvici dok Tianjin ima bod više i deveti je. Jelavić i društvo u sljedećem kolu gostuju kod Henana čiji je najopasniji igrač kamerunski napadač Christian Bassogog.

Kineska liga, deveto kolo:
Guizhou Zhicheng - Tianjin Quanjian 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!