Rukomet

Rostov prvi put u svojoj povijesti osvojio EHF kup

Branimir Korać • subota, 13.05.2017.
Rostov prvi put u svojoj povijesti osvojio EHF kup
Foto: Davor Sajko

Rostov je i u drugom susretu bio bolji od njemačkog Bietigheima i prvi put u svojoj povijesti osvojio je EHF kup. U uzvratnom susretu Ruskinje su slavile 25:21...

Prije tjedan dana u Ludwigsburgu Rostov je slavio 28:25 iako se dosta mučio dobrim dijelom meča te je na uzvrat donio lijepu prednost. Na svom parketu ponovno je trebao vremena za stvaranje prednosti, ali na kraju je slavio s 25:21 i s ukupnih 53:46 osvojio trofej.

Prije dvije sezone u finalu je igrao protiv danskog Holstebroa, prvi susret izgubio 33:20, u drugom slavio 33:22 i ostao malo kratak. Ove godine bio je ipak uspješniji i na kraju slavio.

Dok je Rostovu ovo bilo drugo finale, Bietigheimu je bilo prvo te je naslijedio Metzingen koji je prošle sezone u finalu poražen od Dunaujvarosa iz Mađarske.

Ruskinjama je ovo drugi europski trofej, davne 1990. godine osvojile su Kup kupova kada su u finalu u dvije utakmice bile bolje od Debrecena.

U ovom uzvratnom dvoboju protiv Bietigheima predvodile su ih Julia Managarova sa šest golova te Siraba Dembele s pet pogodaka. Kod poraženih Nina i Susann Müller postigle su po pet golova.

EHF kup, finale:
Rostov - Bietigheim 25:21 (28:25)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!