Tenis

Dominic Thiem prejak za Cuevasa, u finalu Madrida protiv Nadala traži osvetu za Barcelonu

Dario Dodić • nedjelja, 14.05.2017.
Dominic Thiem prejak za Cuevasa, u finalu Madrida protiv Nadala traži osvetu za Barcelonu
Foto: EPA

Austrijanac Dominic Thiem očekivano se plasirao u finale ATP turnira u Madridu, svladavši u dva seta Urugvajca Pabla Cuevasa, sa 6:4, 6:4...

Dvojica tenisača koji su najviše pokazali na ovogodišnjem izdanju ATP turnira iz serije Masters 1000 u Madridu igrat će u finalu. Rafi Nadalu u finalu se pridružio Dominic Thiem, Austrijanac je nakon samo sat i 23 minute igre u dva seta svladao Urugvajca Pabla Cuevasa i prvi put se u karijeri plasirao u finale Masters 1000 turnira.

Ako netko može ugroziti briljantnog Nadala, onda je to Thiem. Deveti igrač svijeta igra sjajno na zemlji ove godine, iz meča u meč raste u Madridu, bit će ovo repriza prošlomjesečnog finala Barcelone, no Thiem se nada da će ishod biti nešto drugačiji.

Cuevas je odigrao vrlo dobar meč i pokazao da nije slučajno u polufinalu Madrida, ali protiv iznimno raspoloženog Thiema Urugvajac je bio nemoćan.

Niti jednom u dva seta Cuevas nije dogurao do break-prilike, dok ih je Austrijanac imao čak deset. Dvije je iskoristio, po jednu u svakom setu, što je bilo dovoljno za dvaput po 6:4 i finale 5,4 milijuna eura vrijednog Mutua Madrid Opena.

Osmi nositelj nije favorit protiv Nadala, nitko nije kad je zemlja u pitanju, ali Austrijanac je impresionirao u proteklih nekoliko mečeva i ako odigra na gornjoj granici svojih mogućnosti možda uhvati Rafu na krivom koraku.

Dosad su ova dvojica tenisača igrala četiri puta, samo je jednom pobijedio Thiem, u veljači prošle godine s 2-1 je slavio u Buenos Airesu. Današnjeg Nadala nema smisla uspoređivati s onim otprije godinu dana, no jedno je sigurno, očekuje nas prava teniska poslastica.

ATP Madrid, polufinale:
Dominic Thiem (AUT, 8) - Pablo Cuevas (URU) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.05.2017. u 01:38
    Impresivni Thiem moze se sutra samo nadati losem danu kralja zemlje ;))
    Obrisan korisnik