Tenis

VIDEO: Briljantni Rafa Nadal napokon pobijedio Novaka Đokovića i plasirao se u finale Madrida

Dario Dodić • subota, 13.05.2017.
VIDEO: Briljantni Rafa Nadal napokon pobijedio Novaka Đokovića i plasirao se u finale Madrida
Foto: EPA

Rafa Nadal fenomenalnim je nastupom u polufinalu ATP turnira u Madridu s laganih 2-0 u setovima pomeo Novaka Đokovića i došao do 14. uzastopne pobjede na zemlji...

Nakon sedam poraza - sunce. Od finala Roland Garrosa daleke 2014. godine Rafa Nadal nije uspio pobijediti donedavnog broja 1 u svijetu tenisa, Novaka Đokovića. U tom je razdoblju sedam puta slavio srpski tenisač, no stvari su se ove sezone poprilično promijenile.

Đoković više nije igrač koji je nekad bio, a Nadal proživljava drugu mladost, s laganih se 2-0 u setovima (6:2, 6:4) obračunao s Đokovićem i upisao 14. uzastopnu pobjedu na zemlji ove sezone za šesto ovogodišnje finale.

Đoković je posebno u prvom setu izgledao kao nedorastao protivnik raspoloženom Španjolcu. Nisu ni počeli kako spada, a Nadal je već došao do tri break-lopte, a vrlo brzo i prvog breaka. Uz malo poteškoća zadržao je Španjolac svoj servis, a onda novim briljantnim potezom odmah došao i do drugog Đokovićevog servisa.

Provukao se na 5:1 Đoković, ali pri Nadalovom servisu nije imao šanse, sjajnim poenom, koji zapravo odlično oslikava Španjolčevu igru danas, dolazi do 6:2 i prednosti u setovima.

Iako je djelovao nonšalantno i nezainteresirano Đoković se iznutra grizao, usklik oduševljenja i stisnuta ruka potvrdili su to u četvrtoj igri drugog seta kad je napokon uspio oduzeti servis Nadalu. Bio je to samo povratak vlastitog breaka, jer u prvoj igri drugog seta Nadal je napravio break Srbinu.

Đokovićevo veselje nije dugo trajalo, u idućoj igri Nadal dolazi do ponovnog breaka, a pri rezultatu 5:4 i dvije meč-lopte. Dao je Đoković sve od sebe, preokrenuo do break-lopte, ali Nadal ne popušta, senzacionalnim dropshotom dolazi na 40:40 i brzo uzima i drugi set, a samim time i kartu za finale gdje će igrati protiv Dominica Thiema ili Pabla Cuevasa.

"Novak je igrao nevjerojatno u posljednjih sedam mečeva protiv mene, ali osjetio sam da mu se približavam u Rimu i Indian Wellsu prošle godine. Sretan sam što sam u finalu, iako Novak nije bio na svojoj najboljoj razini. Uživam igrati dobro protiv svakog igrača. Imao sam puno uspjeha od početka godine, uživam u tome", rekao je nakon meča Nadal.

ATP Madrid, polufinale:
Rafael Nadal (ŠPA, 4) - Novak Đoković (SRB, 2) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.05.2017. u 22:14
    Bilo bi veliko iznenadenje da ne osvoji ove godine Roland Garros,po 10 put u karijeri mada u sportu nikad ne znas sto se moze dogoditi,ali je bez premca veliki favorit za osvajanje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2017. u 18:31
    Nadal se vratio u punom sjaju; bez obzira na rezultat sutrasnjeg finala, on je ove sezone uvjerljivo najuspjesniji. Vamos Rafa :))
    Obrisan korisnik