Tenis

Donna Vekić pomela Japanku Hibino i plasirala se u glavni ždrijeb Rima

Dario Dodić • nedjelja, 14.05.2017.
Donna Vekić pomela Japanku Hibino i plasirala se u glavni ždrijeb Rima
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Donna Vekić glatko je u dva seta svladala Japanku Nao Hibino i plasirala se u glavni ždrijeb WTA turnira u Rimu...

82. tenisačica svijeta, Hrvatica Donna Vekić, bez ikakvih se problema obračunala s 80. igračicom svijeta i 16. nositeljicom kvalifikacija WTA turnira u Rimu, Japankom Nao Hibino. Donna je s dvaput po 6:3 porazila Hibino u finalu kvalifikacija Rima i plasirala se u glavni ždrijeb nakon samo sat i deset minuta igre.

Iako Donnu nije baš slušao prvi servis, u igri je Hrvatica posve nadigrala Hibino. Bio je to njihov drugi međusobni ogled, u prvom je Japanka slavila s 2-0 u setovima, u listopadu 2015. godine u finalu Taškenta.

Danas je to ipak puno drugačije izgledalo, Donna je od prvog gema napadala servis Japanke. U prvom je setu dovoljan bio jedan oduzeti servis, pri vodstvu 3:2. Donna je svoj servis čuvala sjajno, bez izgubljenog poena pri vodstvu 5:3 dolazi do seta.

U drugom je setu Japanka jedva zadržala servis u prvoj igri, da bi joj Donna u sljedeća dva navrata napravila break. Tračak nade Hibino je vidjela pri rezultatu 4:1, kada prvi put dolazi do break-lopte, a zatim i do breaka. Za više od toga Hibino nije imala snage ni kvalitete protiv raspoložene Hrvatice, Donna drži svoj servis, a zatim pri vodstvu 5:3 novim breakom dolazi i do meča.

Još nije poznato na koga će Vekić u prvom kolu glavnog ždrijeba. Postoji šansa da će igrati protiv druge kvalifikantice, što bi u slučaju prolaza značilo meč s prvom nositeljicom Angelique Kerber u drugom kolu.

WTA Rim, kvalifikacije, finale:
Donna Vekić (HRV) - Nao Hibino (JAP, 16) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg15.05.2017. u 11:05
    Donna ili pomete ili bude pometena, nema sredine... Svejedno mislim da uz prave pratitelje moze napraviti dobru karijeru ali ce trebati bar jos 2-3 godine da sazrije kao igracica.
    interreg