Tenis

VIDEO: Konta i Kuznjecova idu dalje, dobar dan za kvalifikantice

Mihaela Bradovski • utorak, 16.05.2017.
VIDEO: Konta i Kuznjecova idu dalje, dobar dan za kvalifikantice
Foto: EPA

Odigrani su svi preostali mečevi prvog kola ženskog dijela ždrijeba u Rimu te prva dva meča drugog kola. U njima su nositeljice bile uspješne dok su četiri kvalifikantice prošle i prvo kolo...

Britanka Johanna Konta odigrala je odličan meč u drugom kolu Rima pomevši Juliju Putincevu sa 6:3, 6:0. Konta je u završnici prvog seta odjurila, uhvatila zamah i nakon toga drugi set uzela je bez izgubljenog gema. Putinceva nije imala šanse protiv raspoložene protivnice.

"Osjećala sam da je razina moje igre porasla početkom drugog seta, a kako je meč išao kraju, igrala sam sve bolje. Rezultat ne pokazuje kakav je to meč bio, igrale smo nešto manje od dva sata, bilo je tu dosta gemova u kojima smo se žestoko borile za svaki poen", istaknula je Konta.

Deseta nositeljica Madison Keys zaustavljena je u susretu prvog kola protiv Darije Gavrilove. Australka je odnijela pobjedu u tri seta s 2:6, 7:5, 7:5, a Keys je nastavila s dosta nekonstantnim nastupima. Prošle godine odigrala je sezonu karijere, nakon toga imala je operaciju zapešća i od tada se još uvijek traži.

"U zadnjih deset minuta počela sam igrati stvarno jako dobro, odlično sam se kretala i izvlačila na forhend. I trener je to primijetio rekavši mi kako sam napokon nakon dva sata proigrala, ne bi me čudilo da nam svaki budući trening potraje dva sata", istaknula je raspoložena Gavrilova. "U prvom setu bila sam spora, davala sam joj previše laganih loptica, ali zato sam u drugom setu počela igrati bolje", dodala je.

Jelena Ostapenko nakon odličnog nastupa u kvalifikacijama, u dva seta svladala je Shelby Rogers. Amerikanka je u posljednje vrijeme pala u formi i ovo joj je već četvrti poraz u zadnjih pet odigranih mečeva. S druge strane Ostapenko se diže i nakon polufinala Praga, nastavila je s dobrim igrama i u Rimu.

U očajnoj formi je Rumunjka Monica Niculescu koja nikako ne može do pobjede. Na početku godine igrala je finale u Hobartu, ali nakon toga upisala je samo jednu jedinu pobjedu i to u Indian Wellsu protiv Sorane Cirstee. Osim te jedne pobjede ima još čak devet poraza.

Mlada Amerikanka CC Bellis u svojoj prvoj pravoj profesionalnoj sezoni igra sve bolje i pokazuje da joj niti zemljana podloga nije strana. U prvom kolu Rima, nakon prolaza kroz kvalifikacije, igrala je protiv Japanke Misaki Doi i iskoristila poklone koje je dobila.

Neočekivano visok poraz upisala je Roberta Vinci koju je Ekaterina Makarova pomela s terena. Samo tri osvojena gema u meču u kojem Vinci nije bila raspoložena, puno toga je promašila, a na drugom servisu u prvom set osvojila je samo tri poena.

Amerikanka Lauren Davis igra odličan tenis ove godine, a to je potvrdila i u dvoboju protiv Carle Suarez Navarro koja pamti i bolje dane. No prošlog tjedna u Madridu Suarez Navarro pokazala je naznake poboljšavanja forme, ali ovdje je ipak bila podređena Amerikanki.

Vrlo izjednačen i dobar meč odigrale su Julia Goerges i Kristina Mladenović. S obzirom na formu Mladenović je u meč ušla kao favorit, ali bilo je jasno da fizički nije prava, veliki broj mečeva ostavio je traga i Njemica je to znala iskoristiti te proći u drugo kolo.

Rim, prvo kolo:
Anett Kontaveit (Estonija, Q) - Andrea Petković (Njemačka, Q) 6:3, 6:4
Anastasija Sevastova (Latvija) - Irina-Camelia Begu (Rumunjska) 6:4, 6:4
Daria Gavrilova (Australija, Q) - Madison Keys (SAD, 10) 2:6, 7:5, 7:5
Jelena Ostapenko (Latvija, Q) - Shelby Rogers (SAD) 6:3, 6:4
Kiki Bertens (Nizozemska, 15) - Monica Niculescu (Rumunjska) 2:6, 6:2, 6:1
CC Bellis (SAD, Q) - Misaki Doi (Japan) 6:4, 7:6(6)
Ekaterina Makarova (Rusija) - Roberta Vinci (Italija) 6:2, 6:1
Lauren Davis (SAD) - Carla Suarez Navarro (Španjolska) 6:2, 5:7, 6:3
Julia Goerges (Njemačka) - Kristina Mladenović (Francuska, 13) 7:6(6), 7:5
Timea Bacsinszky (Švicarska) - Timea Babos (Mađarska) 6:2, 6:2

Rim, drugo kolo:
Johanna Konta (Velika Britanija, 5) - Julia Putinceva (Kazahstan) 6:3, 6:0
Svetlana Kuznjecova (Rusija, 7) - Katerina Siniakova (Češka) 6:1, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!