Tenis

VIDEO: Pad Murrayja nastavljen i u Rimu, lekciju mu održao Fabio Fognini

Branimir Korać • srijeda, 17.05.2017.
VIDEO: Pad Murrayja nastavljen i u Rimu, lekciju mu održao Fabio Fognini
Foto: EPA

Za iznenađenje dana u Rimu pobrinuo se Fabio Fognini koji je u dva seta potpuno nadigrao i zasluženo eliminirao prvog igrača svijeta Andyja Murrayja...

Jack Sock poražen je prošlog tjedna u Madridu potpuno neočekivano od Nicolasa Mahuta, no u Rimu se vratio i stigao do pobjede na startu. Protivnik mu je bio argentinski zemljaš Diego Sebastian Schwartzman, a Sock je slavio u tri seta. Argentinac je u trećem setu dva puta imao break prednosti, ali oba puta Sock je ekspresno uzvratio i vraćao se u meč.

Alexander Zverev u tri seta svladao je Kevina Andersona, no meč nikoga nije oduševio. Obojica su nizali pogreške, a Zverev je bio taj koji je na kraju ipak manje griješio i odnio pobjedu. Posljednjih tjedana imao je boljih nastupa uključujući i titulu na BMW Openu. Zverev je dodatno učvrstio poziciju broj jedan na Next Gen Race ljestvici za nastup na turniru mladih zvijezda u Milanu na kraju godine.

"Uzbuđen sam zbog te završnice, mislim da je ATP napravio sjajan posao organiziravši taj turnir. Već sada dosta je nas mlađih koji igramo jako dobro i rastemo na ATP ljestvici", istaknuo je Zverev.

David Goffin nastavlja s pobjedama iao ne ide više tako glatko s obzirom da je i on upisao već puno mečeva i to se osjeti na nastupu. Protiv Fernanda Verdasca trebao je vremena, nije najbolje krenuo, ali kada je preuzeo kontrolu nad mečom, nije ju više ispuštao.

Gilles Simon dosta se muči s formom, a s druge strane Pablo Carreno Busta igra vrlo dobro. Španjolac ga je na kraju i svladao u dva seta bez previše muke s dva puta po 6:3. Simon je imao prilika produžiti meč, ako ništa drugo, ali nije bio uspješan u realizaciji break lopti u završnicama setova.

Nakon što je Ivo Karlović otkazao nastup u Rimu, umjesto njega uskočio je lucky loser Ernesto Escobedo. Trebao je to biti dvoboj veterana Haasa i Karlovića, ali Nijemac je na kraju dobio znatno mlađeg protivnika i slavio u tri seta. Na trenutke izgledao je izvrsno, nimalo poput igrača koji je pred mirovinom.

Novak Đoković krenuo je pobjedom protiv Aljaža Bedenea kojeg je svladao u dva seta. Prvi set donio je puno borbe, no nijanse su bile na Đokovićevoj strani i iznenađenje je spriječeno. Nakon toga drugi igrač svijeta ipak je podignuo igru, Bedene je to teže pratio te je dovršio meč u dva seta.

Tomaš Berdych upisao je jubilarnu 600. pobjedu i prestigao svog trenera Gorana Ivaniševića. U dva seta svladao je Carlosa Berlocqa i postao tek šesti aktivni igrač sa 600. pobjeda. Osim njega u tom društvu su Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković, David Ferrer i Andy Murray.

Nakon poraza od Borne Ćorića, Andy Murray s pravom je ustvrdio kako je zabrinut za svoju formu. Niti u Rimu nije bilo ništa bolje, ovdje mu je lekciju održao Fabio Fognini. Kretanje prvog igrača svijeta bilo je loše i trenutna forma ne ohrabruje uoči Roland Garrosa.

"Rano je pogađao lopticu, nerijetko je sjedala na liniju i dominirao je većinom dvoboja. Tijekom meča neke prilike vam se otvore nakon pogrešaka protivnika dok nekad sami ponešto iskreirate. Ovaj put to nije bio slučaj, imao sam šanse samo kada je on pogriješio", razočaran je bio Murray.

Rim, prvo kolo:
Pablo Cuevas (Urugvaj) - Adrian Mannarino (Francuska, Q) 6:4, 7:6(2)
Jack Sock (SAD, 13) - Diego Sebastian Schwartzman (Argentina) 6:4, 1:6, 7:5
Alexander Zverev (Njemačka, 16) - Kevin Anderson (Južna Afrika, Q) 6:4, 4:6, 6:4
Benoit Paire (Francuska) - Nicolas Mahut (Francuska) 6:3, 6:4
David Ferrer (Španjolska) - Feliciano Lopez (Španjolska) 4:6, 6:3, 6:1
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 15) - Gilles Simon (Francuska) 6:3, 6:3
Tommy Haas (Njemačka) - Ernesto Escobedo (SAD, LL) 6:0, 4:6, 7:6(1)
Roberto Bautista Agut (Španjolska) - Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina, LL) 6:4, 6:2

Rim, drugo kolo:
David Goffin (Belgija, 9) - Fernando Verdasco (Španjolska) 3:6, 6:3, 6:2
John Isner (SAD) - Florian Mayer (Njemačka) 7:6(4), 7:6(4)
Novak Đoković (Srbija, 2) - Aljaž Bedene (Velika Britanija) 7.6(2), 6:2
Tomaš Berdych (Češka, 12) - Carlos Berlocq (Argentina) 6:3, 6:4
Fabio Fognini (Italija) - Andy Murray (Velika Britanija, 1) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2017. u 12:28
    Velika cetvorka lagano pada; samo se Nadal trenutacno fantasticno drzi ;)
    Obrisan korisnik