Košarka

VIDEO: Spursi bez Kawhija Leonarda i bez šansi, uvjerljiva pobjeda Warriorsa

Dario Dodić • srijeda, 17.05.2017.
VIDEO: Spursi bez Kawhija Leonarda i bez šansi, uvjerljiva pobjeda Warriorsa
Foto: EPA

Golden State Warriorsi došli su i do druge pobjede protiv San Antonio Spursa na svom parketu u finalu Zapadne konferencije NBA doigravanja...

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 136:100 (2-0)

Bez Kawhija Leonarda i Tonyja Parkera San Antonio Spursi nisu imali previše šansi protiv Golden State Warriorsa. Trener Spursa Gregg Popovich reći će da su i sami bili toga svjesni i da se praktički nisu niti pojavili na drugoj utakmici polufinala Zapada.

Warriorsi su se zato, nema sumnje, pojavili od prve minute, odmah stisnuli Spurse i nisu popuštali do samog kraja. Već nakon prve četvrtine Warriorsi su imali 33:16, na poluvremenu je to naraslo na 72:44. Na kraju domaćini s više nego uvjerljivih 136:100 dolaze do druge pobjede u finalu Zapada, desete uzastopne u ovogodišnjem doigravanju.

"Bila je to ista poruka kao i tijekom čitave sezone, samo igrajte s osjećajem hitnosti, započnite utakmicu s puno energije i zadajte prvi udarac. Za razliku od prve utakmice večeras smo učinili upravo to. Znamo da im nedostaju neki igrači, ali Spursi i dalje igraju iznimno čvrsto, znali smo da se ne smijemo opustiti i misliti da će nam pokloniti utakmicu. Morali smo je uzeti", rekao je nakon velike pobjede Warriorsa Kevin Durant.

"Izgledalo mi je prilično kolektivno. Nije mi se činilo da na početku samo jedan igrač nije vjerovao pa je zarazio sve ostale ili išta slično. Kao grupa su se ostavili na cjedilu. Ne možete to uljepšavati i reći 'da smo barem pogodili nekoliko šuteva, bili bismo u igri'. To je malo bezveze, treba reći kako stvari stoje. Nismo došli igrati. Sažalijevali smo se. Trebamo se ispljuskati i vratiti igrati u trećoj utakmici kako bismo vidjeli tko smo", rekao je iskreni Popovich nakon teškog poraza Spursa.

Samo 31 minutu na parketu je morao provesti Stephen Curry, za to vrijeme ubacio je 29 koševa uz sedam skokova i sedam asistencija. 18 je koševa s klupe dodao rookie Patrick McCaw, na 16 se poena u 28 minuta igre zaustavio Durant. Odličnu je partiju pružio i Draymond Green s 13 poena, devet skokova i šest asistencija.

Najbolji od Spursa, odnosno jedini dobar kod Spursa bio je Jonathon Simmons, koji je u startnoj petorci zamijenio Leonarda, u 26 minuta na parketu ubacio je 22 koša. Još je samo Davis Bertans bio dvoznamenkast, postigao je 13 poena. LaMarcus Aldridge ubacio je samo osam koševa, Patty Mills i Danny Green po pet.

Popovich je nakon susreta rekao da je Leonard upitan za treću utakmicu, da će više znati na sami dan utakmice jer ne zna koliko će brzo gležanj najboljeg igrača Spursa zacijeliti. Brine ga što se radi o obnovljenoj ozljedi, a takve su najčešće najgore. Treća utakmica na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju u San Antoniju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Novi lik17.05.2017. u 10:01
    steta da je ovo kraj, ali tri cetvrtine su im pokazali kako se igra kosarka... Go Spurs go!
    Novi lik