Košarka

Radoševićev Bamberg u polufinalu prvenstva, ostalo mjesto za još jednu momčad

Petar Jenjić • utorak, 16.05.2017.
Radoševićev Bamberg u polufinalu prvenstva, ostalo mjesto za još jednu momčad
Foto: EPA

Saznali smo i tri putnika u polufinale košarkaškog prvenstva Njemačke, to su Oldenburg, Bayern i Bamberg, dok će o posljednjem sudioniku odlučivati peta utakmica između Ludwigsburga i Ulma...

Prvi je do ulaska u polufinale došao Oldenburg koji je na domaćem parketu svladao Bayreuth rezultatom 94:86 i s ukupnih 3-1 prošao dalje.

Iako su vodili gotovo kroz cijeli susret, košarkaši Oldenburg u posljednje su dvije minute ušli s tek tri poena viška (85:82) i Bayreuth je opasno zaprijetio da seriju vrati na domaći parket. Ipak, sjajnom obranom domaćini su spriječili eventualan preokret, minutu i pol nisu primili koš, ubacili pet uzastopnih poena i mirno priveli utakmicu prema kraju.

Najbolji su kod Oldenburga bili Maxime De Zeeuw (8/11 iz igre, slobodna bacanja 0/1) i Ricky Paulding (7/15 iz igre, slobodna bacanja 3/3) s po 18 poena, dok je Philipp Schwethelm dodao 16 koševa.

Goste je predvodio Nate Linhart s 19 poena (6/9 za dva, 2/7 za tricu, slobodna bacanja 1/2), devet skokova i šest asistencija.

Istim je rezultatom dalje prošao i Bayern koji je do treće pobjede došao na gostovanju kod berlinske Albe. Bavarci su slavili rezultatom 87:82.

U vrlo izjednačenoj utakmici rezultat je bio poravnat do posljednje minute, ubačajem Reggieja Reddinga gosti dolaze do dva poena viška (84:82). Nažalost po domaće navijače, Alba griješi u sljedećem napadu, a Nihad Đedović potvrđuje prolazak Bayerna s linije slobodnih bacanja.

Najbolji su u redovima pobjedničke momčadi bili Nihad Đedović i Vladimir Lučić s po 19 poena, Maximilian Kleber je dodao 11 koševa.

Kod Albe su po 14 koševa ubacili Tony Gaffney (sedam skokova) i Gerald Robinson.

Do treće uzastopne pobjede došli su i košarkaši Bamberga koji su slavili na gostovanju kod Bonna i riješili pitanje prolaska u sljedeću fazu, prva momčad nakon regularnog dijela sezone slavila je 76:67. U polufinalu će igrati protiv Bayerna.

Gosti su igrali bolje tijekom većeg dijela susreta i kontrolirali rezultat. Iako su uoči posljednjih deset minuta imali tek četiri koša viška (54:50), Ulm do kraja utakmice nije uspio doći bliže i opasnije zaprijetiti.

Bamberg su do pobjede s po 15 poena predvodili Nikos Zisis i Nicolo Melli. Leon Radošević je za 14 i pol minuta na terenu ostvario učinak od šest poena (3/7 za dva) i pet skokova.

Najbolji je kod Bonna bio Julian Gamble s 18 koševa (7/11 iz igre, slobodna bacanja 3/5) i sedam skokova.

Preostaje nam saznati i posljednjeg putnika u polufinale jer je Ludwigsburg domaćom pobjedom 84:76 uspio izboriti odlučujuću petu utakmicu.

Iako su gubili gotovo cijelo prvo poluvrijeme i dio drugog, domaćini uspijevaju okrenuti rezultat u svoju korist. Vrlo dobrom posljednjom četvrtinom, u kojoj su ubacili 30 poena, dolaze do preokreta, u dva navrata do dvoznamenkaste razlike i rješavanja pitanja pobjednika. Vremena za košarkaše Bonna i eventualni preokret nije bilo.

Predvodio ih je odlični Jack Cooley s 23 poena (8/13 za dva, slobodna bacanja 7/9), dok je David John Kennedy dodao 12 koševa (1/8 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 7/10) i deset skokova.

Najbolji je kod gostiju bio Raymar Morgan s 18 koševa (8/12 za dva, slobodna bacanja 2/4) i sedam skokova.

BBL, četvrfinale:
Oldenburg - Bayreuth 94:86 (3-1)
Alba Berlin - Bayern 82:87 (1-3)
Bonn - Bamberg 67:76 (1-3)
Ludwigsburg - Ulm 84:76 (2-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!