Košarka

Ulm slavljem protiv Ludwigsburga osigurao ulazak u polufinale prvenstva

Petar Jenjić • četvrtak, 18.05.2017.
Ulm slavljem protiv Ludwigsburga osigurao ulazak u polufinale prvenstva
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Ulma posljednji su polufinalisti njemačkog prvenstva, u odlučujućoj petoj utakmici su svladali Ludwigsburg rezultatom 91:81 i izborili dvoboj s Oldenburgom...

Saznali smo i posljednjeg putnika u polufinale njemačkog prvenstva, radi se o momčadi Ulma koja je u odlučujućoj petoj utakmici svladala Ludwigsburg rezultatom 91:81.

Za ulazak u finale igrat će protiv Oldenburga koju je u četiri utakmice izbacio Bayreuth. U drugom se polufinalu sastaju Bayern i Bamberg.

Nije bilo prevelikih problema za domaćina koji je kontrolirao susret od prve do posljednje minute. Posljednje smo izjednačenje vidjeli sredinom druge četvrtine (35:35) nakon čega se Ulm počeo odvajati na veću razliku, uskoro došao do 20 koševa prednosti. Gosti su do kraja tek uspjeli ublažiti poraz.

Do pobjede ih je predvodio Augustine Rubit s 23 poena (7/11 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 9/10), Chris Babb je dodao 16 koševa (1/2 za dva, 3/7 za tricu, slobodna bacanja 5/5) i devet skokova.

Kod gostiju su po 14 poena ubacili Jack Cooley (5/12 za dva, slobodna bacanja 4/4) i Clifford Hammonds (4/6 za dva, 2/7 za tricu).

BBL, četvrtfinale, peta utakmica:
Ulm - Ludwigsburg 91:81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!