Tenis

VIDEO: Muguruza diže formu u pravo vrijeme, Venus, Svitolina i Halep izgubile po set pa razbile protivnice

Branimir Korać • petak, 19.05.2017.
VIDEO: Muguruza diže formu u pravo vrijeme, Venus, Svitolina i Halep izgubile po set pa razbile protivnice
Foto: EPA

Odigrani su svi susreti osmine finala turnira u Rimu. Mirjana Lučić-Baroni ekspresno je poražena dok su ostali dvoboji ipak duže potrajali...

Daria Gavrilova potrošila je još jednom puno energije, ali ide dalje. Do četvrtfinala Rima upisala je čak četiri pobjede u posljednjih pet mečeva u tri seta, posljednja je na redu bila Svetlana Kuznjecova koja je dobro otvorila meč, ali nije tako i nastavila te je upisala poraz iako je u trećem setu dva puta imala break prednosti.

Dobar meč odradila je Venus Williams protiv Johanne Konte. Britanka je uzela drugi set sa 6:3, ali ništa drugo nije napravila. Prvi i treći set otišli su na stranu Venus s dva puta po 6:1 i Amerikanka je odličnim nastupom izborila mjesto u četvrtfinalu.

Vrlo sličan meč odigrale su Simona Halep i Anastazija Pavljučenkova. Halep je dominirala u prvom i trećem setu i to je bilo dovoljno za pobjedu. Ruskinja ima kompleks protiv Halep, ovo je sedmi mešusobni dvoboj i sedma pobjeda za Rumunjku što svakako utječe na psihu protivnice.

"Osjećam se sjajno, dobro osjećam igru, mentalno sam čvrsta i fizički jako dobro spremna. Sve mi to pomaže da se dobro osjećam na terenu", zadovoljno je ustvrdila Halep.

Kiki Bertens imala je krizno raudoblje ove godine, ali sada ponovno pobjeđuje. Ovo joj je drugo četvrtfinale u nizu, a do njega je došla preko Ekaterine Makarove. Odličan nastup za Nizozemku koja je imala više živaca u dugačkim izmjenama i tu je odnijela prevagu.

U dva seta do prolaza došla je Garbine Muguruza koja je bila bolja od Julije Goerges. Njemica je u drugom setu povela s 4:1 i dotad igrala dosta dobro, ali od tog trenutka značajno je pala i više nije osvojila niti jedan gem do kraja dvoboja.

"Jako me veseli svaka pobjeda. Danas nije lako, kada izađete na teren ne možete znati tko će pobijediti i mečevi su izjednačeni. Tako je bilo i u ovom dvoboju, uopće nisam imala osjećaj da pobjeđujem, nisam igrala dovoljno dobro i nisam bila koncentrirana. Međutim zadovoljna sam jer u Madridu nisam igrala dobro i svaka pobjeda mi puno znači", kaže Muguruza.

Čudan meč odigrale su Elina Svitolina i Mona Barthel. Njemica je uzela prvi set sa 6:3, ništa nije govorilo da će za manje od sat vremena uz porazan ishod završiti s nastupom. Nakon gubitka prvog seta, Svitolina je značajno podigla igru i s dva puta po 6:0 prošla dalje.

WTA Rim, osmina finala:
Daria Gavrilova (Australija) - Svetlana Kuznjecova (Rusija, 7) 2:6, 7:5, 6:4
Venus Williams (SAD, 9) - Johanna Konta (Velika Britanija, 5) 6:1, 3:6, 6:1
Simona Halep (Rumunjska, 6) - Anastazija Pavljučenkova (Rusija, 12) 6:1, 4:6, 6:0
Kiki Bertens (Nizozemska, 15) - Ekaterina Makarova (Rusija) 7:6(3), 6:1
Garbine Muguruza (Španjolska, 3) - Julia Goerges (Njemačka) 7:5, 6:4
Elina Svitolina (Ukrajina, 8) - Mona Barthel (Njemačka) 3:6, 6:0, 6:0
Karolina Pliškova (Češka, 2) - Timea Bacsinszky (Švicarska) 6:1, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!