Tenis

Nadal, Đoković i Del Potro u dva seta do četvrtfinala, Isner zaustavio Wawrinku, Thiem se mučio

Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.05.2017.
Nadal, Đoković i Del Potro u dva seta do četvrtfinala, Isner zaustavio Wawrinku, Thiem se mučio
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici četvrtfinala velikog turnira u Rimu, a među njima neće biti Stana Wawrinke. Švicarca je iznenadio Amerikanac John Isner pobjedom u dva seta...

Alexander Zverev plasirao se u svoje treće ovogodišnje četvrtfinale na Masters 1000 turnirima. U osmini finala Rima svladao je domaćeg aduta Fabija Fogninija s dva puta po 6:3. Talijan je kolo ranije eliminirao Andyja Murrayja, no pred njim su važnije privatne obaveze jer krajem tjedna postaje otac i ekspresno se pridružio supruzi Flaviji.

"Odličan meč za mene, bio sam agresivan i igrao sam jako dobro s osnovne linije. Fabio ovdje igra dobro, uostalom pobijedio je i prvog igrača svijeta te sam znao da moram biti vrlo dobar i agresivan ako želim do pobjede", istaknuo je Zverev.

Miloš Raonić nije imao nikakvih problema protiv Tomaša Berdycha. Odličan nastup Raonića koji se prošetao do pobjede, slavio je za samo sat vremena uz svega pet izgubljenih gemova. Berdych je bio vrlo nekonstantan tijekom meča, imao je razdoblja s previše pogrešaka i Raonić je to iskoristio.

Uz fantastičan postotak ubačaja prvog servisa John Isner iznenadio je Stana Wawrinku. Ne gledajući Grand Slam turnire gdje je Wawrinka uglavnom vrlo dobar, Švicarac nerijetko kiksa na ostalim turnirima, a tako je bilo i ovdje. Bez obzira na sjajan servis Amerikanca, Wawrinka u pravoj formi i u pravom izdanju, ne smije si dopustiti ovaj poraz.

Isner sada ide na Marina Čilića s kojim je igrao sedam puta i šest puta izgubio. "On mi je dosad predstavljao veliki problem. Očito je da i ovdje igra dobro i servira kvalitetno. Očekujem tijesan meč, prošli dvoboji također su bili dosta izjednačeni", smatra Isner.

Novak Đoković prošao je u četvrtfinale pobjedom u dva seta protiv Roberta Bautiste Aguta. U zanimljivom dvoboju odnio je pobjedu 6:4, 6:4, nije dopustio Španjolcu da se u potpunosti vrati nakon izgubljenog prvog seta. Uz jednu spornu odluku koja je stavila točku na i, Đoković je slomio otpor Bautiste Aguta u završnici drugog seta.

"Mislim da je ovo bio moj najbolji meč na zemljanoj podlozi ove godine, ali i posljednjih mjeseci. Svi u Rimu hvataju pravu formu uoči Pariza i drago mi je da razina moje igre raste", istaknuo je Đoković.

Đokovića sada čeka vrlo težak protivnik, igrat će protiv Juana Martina Del Potra koji je u dva seta svladao Keija Nishikorija. Del Potro uoči Pariza izgleda dobro i mogao bi tamo do pravog rezultata. Nishikorijev nastup u Rimu bio je pod upitnikom zbog ozljede koja ga je zaustavila u Madridu, ali dobra vijest za njega je da je izdržao napore i spreman ide u Pariz.

Sam Querrey propustio je tri meč lopte u osmini finala Rima protiv Dominica Thiema. Amerikanac je vodio u 13. igri treće seta sa 6:4, imao je i 7:6, ali Thiem se izvukao i stigao do nove vrijedne pobjede.

S dobrim igrama nastavlja Rafael Nadal koji je u dva seta svladao i Jacka Socka. Amerikanac je samo jednom došao do breaka i to početkom drugog seta kada se vratio iz zaostatka, međutim u završnici seta još jednom izgubio je servis i Nadal je prošao dalje.

ATP Rim, osmina finala:
Alexander Zverev (Njemačka, 16) - Fabio Fognini (Italija) 6:3, 6:3
Miloš Raonić (Kanada, 5) - Tomaš Berdych (Češka, 12) 6:3, 6:2
John Isner (SAD) - Stan Wawrinka (Švicarska, 3) 7:6(1), 6:4
Novak Đoković (Srbija, 2) - Roberto Bautista Agut (Španjolska) 6:4, 6:4
Juan Martin Del Potro (Argentina) - Kei Nishikori (Japan, 7) 7:6(4), 6:3
Dominic Thiem (Austrija, 8) - Sam Querrey (SAD) 3:6, 6:3, 7:6(7)
Rafael Nadal (Španjolska, 4) - Jack Sock (SAD, 13) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.05.2017. u 09:44
    Ako Nadal pobijedi Thiema, penje se na trecu poziciju; dobro koristi zemljanu fazu na putu ka vrhu ;)
    Obrisan korisnik