Tenis

Marin Čilić u dva seta riješio Goffina za četvrtfinale Rima

Dario Dodić • četvrtak, 18.05.2017.
Marin Čilić u dva seta riješio Goffina za četvrtfinale Rima
Foto: EPA

Hrvatski broj 1, Marin Čilić, bez većih se problema dokopao četvrtfinala ATP turnira u Rimu, nakon što je u osmini finala lakše od očekivanog u dva seta svladao Davida Goffina...

Marin Čilić iznenadio je u osmini finala ATP turnira u Rimu devetog nositelja Davida Goffina. Belgijac je slovio za favorita uoči meča s Čilićem, no u četvrtfinale prolazi Marin i to nakon glatke pobjede u dva seta.

Nakon što je tri puta zaredom gubio od Goffina najbolji hrvatski tenisač došao je do druge uzastopne pobjede. Nakon 2-0 u setovima u Parizu u studenome prošle godine Marin je slavio i na zemlji u Rimu. Hrvatu je trebalo sat i 25 minuta kako bi osigurao četvrtfinale turnira.

Goffina nikako nije slušao servis, Marin mu je na gotovo svakom servisu prijetio breakom. Nije ni Hrvat briljirao na servisu, ali je, barem u prvom setu, uspijevao spasiti break-lopte, tri u dvije igre. Već u drugom gemu Čilić dolazi do breaka, mogao je lako i do dvostrukog breaka u četvrtoj igri, imao je i break/set-loptu na 5:2, ali morao je svojim servisom do prednosti u setovima, sa 6:3 osvaja prvi set.

U drugom je setu pao postotak Marinovog prvog servisa, ali je i Belgijac igrao slabije. Hrvat mu oduzima servis u petoj igri, no Goffin se barem privremeno vraća u meč, oduzima servis najboljem hrvatskom reketu za 4:4 u drugom setu. Goffinovo veselje nije dugo trajalo, već u idućoj igri šesti nositelj dolazi do novog breaka, koji u idućoj igri lagano potvrđuje i s konačnih 6:3, 6:4 prolazi u četvrtfinale.

Marin još ne zna protivnika u idućem kolu, polufinale će loviti protiv pobjednika meča Wawrinka - Isner.

ATP Rim, osmina finala:
Marin Čilić (HRV, 6) - David Goffin (BEL, 9) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.05.2017. u 22:55
    Tko bi rekao,i čorava koka nekad zrno ubode:)
    Obrisan korisnik
  • narada10818.05.2017. u 22:50
    Isner izbacio Wawrinku u dva seta, 7:6, 6:4.
    narada108
  • Obrisan korisnik18.05.2017. u 16:11
    Po drugi put zaredom pobjedio Goffina :))
    Obrisan korisnik
  • interreg18.05.2017. u 15:30
    Ne sjecam se kad je Marin imao na zemlji bolje rezultate, ali posto je rezultatski "propustio" prvu trecinu sezone dobro ce mu doci ovi bodovi za poslije kada brani glavninu osvojenih bodova prosle godine...
    interreg
  • Obrisan korisnik18.05.2017. u 14:48
    Marin, u dobroj formi :))
    Obrisan korisnik