Tenis

Sjajni Thiem zaustavio Nadala, kiša prekinula Đokovićev pohod prema polufinalu

Mihaela Bradovski • petak, 19.05.2017.
Sjajni Thiem zaustavio Nadala, kiša prekinula Đokovićev pohod prema polufinalu
Foto: EPA

Poznate su sve polufinalistice i tri polufinalista turnira u Rimu. Posljednji četvrtfinalni dvoboj kod tenisača bit će dovršen u subotu...

Alexander Zverev prvi put u karijeri prošao je u polufinale na Masters 1000 turnirima. U četvrtfinalu svladao je Miloša Raonića u dva seta i iskoristio izrazito loš nastup Kanađanina.

Raonić je i u prvom setu igrao dosta skromno, Zverev je mogao i ranije dovršiti posao, međutim nije uspio. Nakon što je uspješno odradio tie-break, u drugom setu pregazio je Kanađanina i otišao do pobjede.

"Ovo je novi korak naprijed u mojoj karijeri. Igrao sam dobro, posebno na reternu. Sretan sam zbog polufinala gdje me čeka John Isner kojeg jako dobro poznajemo. Dosta smo zajedno trenirali i drago mi je da ćemo se susresti", kaže mladi Nijemac.

Seriji od 17 uzastopnih pobjeda Rafaela Nadala na zemlji, došao je kraj. Sjajan meč odigrao je Dominic Thiem i zasluženo stigao do pobjede.

Thiem je odigrao vjerojatno svoj najbolji meč u karijeri, dobio je Nadala u dva seta i pokazao da se protiv Španjolca može na ovoj podlozi. Međutim za to je morao odigrati fantastičan meč.

Thiem je i ovom pobjedom istaknuo kandidaturu za odlazak do kraja na Roland Garrosu, neće ga biti nimalo lako svladati u Parizu, posebno ako zadrži ovakvu razinu igre.

"Od početka sam bio jako agresivan jer sam znao da ako želim nešto napraviti u ovom meču, da moram nastupiti agresivno. Znao sam da ako mi počnu ulaziti loptice s takvom igrom, da ću imati šanse, ali isto tako ako počnem promašivati da ću brzo izgubiti. Bio je to rizik, ali danas je bio jedan od onih dana kada vam riskantni udarci prolaze", kaže Thiem.

Kod tenisačica vrlo uvjerljiv nastup imala je Simona Halep koja je dosta lako eliminirala Anett Kontaveit. Estonka igra u vrlo dobroj formi, međutim Halep je dominirala dvobojem i glatko slavila u dva seta.

Pobjede u dva seta upisale su i Kiki Bertens i Elina Svitolina dok je najviše problema imala Garbine Muguruza koja je jedina morala igrati tri seta.

Rim, četvrtfinale:
Alexander Zverev (Njemačka, 16) - Miloš Raonić (Kanada, 5) 7:6(4), 6:1
Dominic Thiem (Austrija, 8) - Rafael Nadal (Španjolska, 4) 6:4, 6:3
Novak Đoković (Srbija, 2) - Juan Martin del Potro (Argentina) 6:1, 1:2 prekid zbog kiše

Rim, četvrtfinale tenisačica:
Simona Halep (Rumunjska, 6) - Anett Kontaveit (Estonija) 6:2, 6:4
Kiki Bertens (Nizozemska, 15) - Daria Gavrilova (Australija) 6:3, 6:3
Elina Svitolina (Ukrajina, 8) - Karolina Pliškova (Češka, 2) 6:2, 7:6(9)
Garbine Muguruza (Španjolska, 3) - Venus Williams (SAD, 9) 6:2, 3:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.05.2017. u 09:47
    Mladji se probijaju prema vrhu; Thiem i Zverev u polufinalu mastersa su pravo osvjezenje ;)
    Obrisan korisnik