Nogomet

Rajčević tek u završnici slomio neugodne Makarane, Nacional poveo u polufinalnoj seriji

Dario Dodić • petak, 19.05.2017.
Rajčević tek u završnici slomio neugodne Makarane, Nacional poveo u polufinalnoj seriji
Foto: FaH

Aktualni prvaci Hrvatske, malonogometaši Nacionala, uz puno su muke na domaćem parketu došli do pobjede u prvoj utakmici polufinala doigravanja 1. HMNL protiv Novog Vremena...

Sjajnu utakmicu odigrali su Nacional i Novo Vrijeme u prvoj utakmici polufinala doigravanja 1. HMNL. Na kraju su do pobjede došli domaći malonogometaši, ali nijanse su odlučivale utakmicu, ne bi bilo čudno, niti nezasluženo, da su se u Makarsku gosti vratili s pobjedom. Pobjedom 5:3 Nacional je poveo u polufinalnoj seriji koja se igra na dvije dobivene utakmice, plasman u finale mogu osigurati već u Makarskoj idući tjedan.

U izjednačenoj utakmici posebno su impresionirali vratari, Ivan Pavlić i Filip Bašković odlično su odradili svoj posao. Vratar Novog Vremena Bašković već je u prvoj minuti morao biti na visini zadatka kada je nakon kornera Franco Jelovčić visokom loptom pronašao Čujeca, čiji udarac iz voleja odlično brani Bašković.

S druge je strane Duje Bajrušović testirao Pavlića, nakon što je prešao Čujeca, vratar Nacionala tek je uspio usporiti loptu, koju s crte na kraju čisti Mordej.

Nizale su se prilike s obje strane, branili su Pavlić i Bašković, a kad su Makarani i uspjeli prevariti Pavlića u dva navrata na putu do pogotka zasmetao im je okvir gola. Sredinom prvog dijela puno je bolje na parketu u Sutinskim vrelima stajalo Novo Vrijeme pa je trener Nacionala Kujtim Morina morao pozvati minutu odmora.

Pauza je čini se urodila plodom jer je aktualni prvak brzo i poveo. Igrala se 13. minuta, dugo je trajala akcija Nacionala, na kraju Novak proigrava Čujeca koji zabija za vodstvo domaćina.

Četiri minute kasnije bilo je već 2:0 za Nacional. Iz slobodnog udarca opalio je Slobodan Rajčević, pogodio je Čujec, činilo se da ga je lopta pogodila u ruku, nakon čega uz pomoć vratnice zabija svoj i Nacionalov drugi gol. Prigovarali su Makarani, ali suci nisu promijenili svoju odluku, Nacional je na odmor otišao s prednošću od dva pogotka.

U nastavak je puno bolje ušlo Novo Vrijeme, već u prvoj minuti prijeti Kazazić, ali ponovno je na mjestu bio Pavlić. Vratar Nacionala minutu kasnije nije mogao ništa, Dudu smanjuje na 2:1. U 29. minuti Novo Vrijeme vraća se u egal, još je jednom junak gostiju bio Eduardo.

Makarani su nastavili s napadima, Hozjan je u kontri izašao sam pred Pavlića, ali u posljednji trenutak pojavio se Rajčević i blokirao Slovenca. U sljedećem pokušaju Novo Vrijeme dolazi do potpunog preokreta. Igrala se 31. minuta, sjajni Bašković dugom loptom pronalazi Kazazića koji zabija za 3:2.

U istoj minuti mogao je Mate Vuković povisiti na 4:2, ali ponovno je dobro postavljen bio Pavlić. Nacional nije dugo bio u zaostatku, u 33. minuti Jelovčić iz gotovo mrtvog kuta zabija "kroz oči" Baškoviću za 3:3.

Mogao je Hozjan brzo vratiti Novo Vrijeme u vodstvo, izašao je sam pred Pavlića, ali vratar domaćih još jednom sjajno brani. Prijetio je i Nacional, ali rezultat se nije mijenjao sve do posljednje sekunde 39. minute kada je Rajčević zabio za vodstvo Nacionala. Pokušali su Makarani s igračem-vratarom, no prednost igrača u polju nije urodila plodom, Kazazić gubi loptu i Rajčević s gola na gol pogađa praznu mrežu za pobjedu Nacionala 5:3.

1. HMNL, polufinale, prva utakmica:
Nacional - Novo Vrijeme 5:3 (1-0)

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!