Tenis

Sjajni Franko Škugor preokretom do finala kvalifikacija u Ženevi

Dario Dodić • subota, 20.05.2017.
Sjajni Franko Škugor preokretom do finala kvalifikacija u Ženevi
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Franko Škugor preokretom je došao do posljednje stepenice na putu do glavnog ždrijeba ATP turnira u Ženevi, iznenadivši petog nositelja Mattea Berrettinija...

Franko Škugor plasirao se u finale kvalifikacija 482 tisuće eura vrijednog ATP turnira u Ženevi. Protiv favoriziranog Talijana Mattea Berrettinija, petog nositelja kvalifikacija, Škugor je preokretom u tri seta došao do posljednje stepenice prije glavnog ždrijeba turnira.

Kako je krenulo, činilo se da se Hrvatu smiješi ekspresno ispadanje s turnira u Švicarskoj, Berrettini je opravdao titulu favorita, bio je opasan na svakom Škugorovom servisu, a dva je uspio pretvoriti u break, uzima set s uvjerljivih 6:1.

No, rezultat prvog seta nije posve vjerno dočarao sliku onoga što se događalo, jer bio je Škugor blizu breaku u dva navrata. Ono što je naučio u prvom setu Hrvat je unaprijedio u drugom i trećem setu i došao do potpunog preokreta.

Do kraja meča Berrettini više nijednom nije ugrozio Škugorov servis, dok je Franko u drugom setu uzeo jedan break, a u završnom setu još dva i s konačnih 1:6, 6:3, 6:2 osigurao finale kvalifikacija u Ženevi.

Tamo ga čeka Nijemac Cedrik-Marcel Stebe, 321. igrač svijeta.

ATP Ženeva, kvalifikacije, polufinale:
Franko Škugor (HRV) - Matteo Berrettini (ITA, 5) 1:6, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!