Tenis

Novak Đoković dovršio započeto protiv Del Potra, čeka ga Thiem u polufinalu

Dario Dodić • subota, 20.05.2017.
Novak Đoković dovršio započeto protiv Del Potra, čeka ga Thiem u polufinalu
Foto: EPA

Ono što je kiša jučer prekinula Novak Đoković dovršio je danas, u dva glatka seta svladao je Juana Martina del Potra u četvrtfinalu ATP turnira u Rimu...

Čudo se u Rimu nije dogodilo, drugi nositelj ATP turnira u talijanskoj prijestolnici, Novak Đoković, u subotu je dovršio posao koji je započeo u petak, kiša je samo odgodila presudu, ništa se u jednoj noći nije promijenilo. Đoković je nastavio četvrtfinalni ogled s Juanom Martinom del Potrom onako kako ga je i započeo i na kraju lako došao do pobjede u dva seta.

Podsjetimo, sinoć je kiša zaustavila dvoboj nekadašnjeg broja 1 i Del Potra pri vodstvu Đokovića 1-0 u setovima (6:1) i vodstvu Argentinca u drugom setu 2:1.

Danas je srpski tenisač posao dovršio vrlo brzo. Početni je gem odservirao besprijekorno, a zatim na idućem servisu odmah prvom break-loptom došao do breaka. Pokušao se Del Potro vratiti u šestoj igri, bio je blizu, došao do break-prilike, ali izvukao se Đoković.

Bila je to ujedno posljednja prilika za oduzimanje servisa obojice tenisača, Đoković relativno lagano dolazi do 5:4, a zatim prvom meč-loptom dolazi do pobjede i konačnih 6:1, 6:4 nakon ukupno sat i pol vremena igre.

U polufinalu će Đoković imati težak posao, čeka ga Dominic Thiem. Austrijanac je u sjajnoj formi, uostalom upravo je on prekinuo veliki niz pobjeda na zemlji Rafe Nadala, čeka nas sjajan polufinalni meč.

ATP Rim, četvrtfinale:
Novak Đoković (SRB, 2) - Juan Martin del Potro (ARG) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.05.2017. u 17:54
    Nece mu biti lagano; ako prodje Thiema, ceka ga jos jedna velika nadolazeća zvijezda: Zverev ;)
    Obrisan korisnik