Tenis

Nevjerojatnim nastupom Đoković demolirao Thiema, u finalu protiv Zvereva

Mihaela Bradovski • subota, 20.05.2017.
Nevjerojatnim nastupom Đoković demolirao Thiema, u finalu protiv Zvereva
Foto: EPA

Puno lakše i brže od očekivanog Novak Đoković došao je do finala turnira u Rimu. Pregazio je Austrijanca Dominica Thiema i izborio dvoboj s Alexanderom Zverevom...

Novak Đoković ovu subotu podsjetio je na svoje igre s vrhunca karijere kada je bio prvi tenisač svijeta. Nakon što je dovršio posao protiv Juana Martina del Potra, obrisao je pod s Dominicom Thiemom. Igrač koji je odigrao sjajno protiv Rafaela Nadala i svladao velikog Španjolca, ovdje je izgledao apsolutno nemoćno.

U cijelom meču Đoković je izgubio jedan jedini gem i to kada je već bilo jasno da će uzeti prvi set. Thiem je bio potpuno isfrustriran, ništa mu nije prolazilo, a Đoković je agresivnim nastupom potpuno kontrolirao dvoboj.

Kao što kod tenisačica Simona Halep pokazuje vrhunsku formu i spremnost za Roland Garros, Novak Đoković današnjim nastupima protiv Del Potra i Thiema također ističe snažnu kandidaturu za osvajanje drugog Grand Slam turnira sezone.

Austrijanac je izgorio u želji, nije bio na razini kao protiv Nadala i upisao je svoj najteži poraz na ATP Touru ikada.

U finalu igrat će protiv još jednog mladog igrača koji predstavlja budućnost svjetskog tenisa, Alexandera Zvereva. Za razliku od Đokovića, Zverev je imao dosta teži posao protiv Johna Isnera.

Mladi Nijemac dobro je reternirao, a to je ključ kada igrate protiv Isnera. Posebno dobro to je radio u trećem setu kada je Amerikanac osvojio samo jedan gem.

"Alexanderu je vrlo teško pogoditi as. Servis čeka dosta daleko, ima dugačke ruke, visok je i odlično se kreće. On je svakako dobra priča za svjetski tenis", govorio je Isner nakon meča.

Đoković i Zverev nisu se nikad ranije susreli, a mladi Nijemac nada se svojoj prvoj velikoj Masters 1000 tituli. Čeka ga vraški težak posao.

ATP Rim, polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 2) - Dominic Thiem (Austrija, 8) 6:1, 6:0
Alexander Zverev (Njemačka, 16) - John Isner (SAD) 6:4, 6:7(5), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren21.05.2017. u 19:28
    Umm da....
    Zdren
  • Obrisan korisnik20.05.2017. u 22:30
    Mora da mu guru nije bio na tribinama, hahaha. Salu na stranu, igrao je kao nekada u najbolja vremena; kako ce tek sutra proci mali Zverev, prvi put u finalu mastersa i 4 godine mladji od Thiema ;)
    Obrisan korisnik