Košarka

VIDEO: Warriorsi na korak do metle, nesretni Spursi izgubili još jednog igrača

Dario Dodić • nedjelja, 21.05.2017.
VIDEO: Warriorsi na korak do metle, nesretni Spursi izgubili još jednog igrača
Foto: EPA

Izranjavani San Antonio Spursi nisu uspjeli niti na svom parketu svladati aktualne doprvake košarkaše Golden State Warriorsa, koji nakon tri utakmice finala Zapada imaju naizgled nedostižnu prednost...

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 108:120 (0-3)

Koliko god bili opasni na svom parketu, San Antonio Spursi nisu mogli protiv Golden State Warriorsa ništa osim časno izgubiti. Dovoljno je teško igrati bez Tonyja Parkera i Kawhija Leonarda, još su uz sve to u trećoj utakmici finala Zapada, prvoj u San Antoniju, već u prvoj četvrtini ostali bez Davida Leeja, koji je ozlijedio koljeno.

Vodili su Spursi na kraju prve četvrtine 33:29, no kako je vrijeme odmicalo tako je Golden State okretao vodu na svoj mlin i na kraju slavio sa 120:108. Warriorsi vode 3-0 u seriji, nitko se nikad nije vratio iz takvog zaostatka, ali kad su već toliko posebni, možda Spursi budu prvi.

Trener domaćih Gregg Popovich u dogovoru je s liječnicima odlučio ostaviti Leonarda na klupi s čime se razočarani Kawhi nije složio: "Na kraju dana, mislim da je to moja odluka. Nije oduševljen što nije igrao, ali nije spreman", objasnio je Popovich situaciju s Leonardom.

Agresivne Warriorse predvodio je sjajni Kevin Durant: "Osjećam da mogu pogoditi svaki šut koji uzimam jer biram samo dobre šuteve i trudim se biti na svojoj poziciji. Kad su prozvali moj broj trudio samse izaći na parket i biti agresivan", prokomentirao je Durant. Warriorsi su iz igre šutirali nevjerojatnih 55%, za tricu 11/27.

Najbolji kod Spursa bio je veteran Manu Ginobili, jedini igrač u povijesti lige uz Karrem Abdul-Jabbara koji je s 39 ili više godina u finalu konferencije ubacio 20 ili više koševa. Upitan je li preuzeo agresivniju rolu u napadu zbog izostanka Parkera i Leonarda sa smješkom je odgovorio: "Kunem se, trudim se svaku utakmicu. Nekad se dogodi, nekad ne. Isto sam se trudio i protiv Memphisa. Naravno, ubacio sam nula koševa u četiri uzastopne utakmice. Danas mi se posrećilo i ubacio sam nekoliko."

Durant je u 38 minuta na parketu ubacio 33 koša (11/19 iz igre, 8/10 slobodna) uz deset skokova, ali i sedam izgubljenih lopti. Steph Curry dodao je 21 koš i postao ukupno najbolji strijelac Warriorsa u doigravanjima u povijesti franšize. Imao je i šest ukradenih lopti. Kompletna početna petorka Warriorsa bila je dvoznamenkasta, Klay Thompson ubacio je 17 poena, Javale McGee 16, Draymond Green deset uz sedam skokova i sedam asistencija.

Ginobili je večer okončao s 21 košem u 18 minuta na parketu, LaMarcus Aldridge dodao je 18, a Jonathon Simmons 14 koševa.

Četvrta utakmica na rasporedu je u noći s ponedjeljka na utorak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!