Tenis

Franko Škugor spasio meč-loptu i u trosatnom maratonu slomio Stebea za glavni ždrijeb Ženeve

Dario Dodić • nedjelja, 21.05.2017.
Franko Škugor spasio meč-loptu i u trosatnom maratonu slomio Stebea za glavni ždrijeb Ženeve
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Franko Škugor odigrao je još jedan odličan meč u kvalifikacijama 482 tisuće eura vrijednog ATP turnira u Ženevi i nakon gotovo trosatne borbe sa Cedrik-Marcelom Stebeom dohvatio glavni ždrijeb turnira...

Dva sata i 53 minute trebale su Franku Škugoru do pobjede u finalu kvalifikacija ATP turnira u Ženevi. Franko je u tri neizvjesna seta svladao favoriziranog Nijemca Cedrik-Marcela Stebea i sa 7:5, 5:7, 7:6(3) dograbio prvo kolo glavnog ždrijeba.

Neizvjesnije od ovoga zaista nije moglo. Bio je to meč u kojem su nijanse odlučivale, na kraju su prevagnule na stranu hrvatskog tenisača, inače 344. igrača svijeta.

Bolje je krenulo po Stebea, u šestoj, maratonskoj igri uspio je prvi doći do breaka, iskoristivši treću loptu za oduzimanje servisa Hrvatu. Imao je Franko priliku za ekspresni povratak u meč, ali svoju break-loptu nije iskoristio, Nijemac je imao 5:2. Škugor je glatko uzeo svoj servis, a onda je Stebe servirao za set. Imao je dvije set-lopte, Franko spašava obje, a zatim se prvom iskorištenom break-loptom vraća u set.

Uz puno muke Hrvat dolazi do 5:5, a zatim lagano uzima servis Nijemcu i okreće vodu na svoj mlin. Prvu set-loptu Stebe spašava, ali drugom Škugor dolazi do 7:5 i prednosti u setovima.

Sve je ukazivalo na to da će drugi set stići do tie-breaka. Oba su tenisača, izuzev jedne prilike za break koju nije iskoristio Stebe u drugoj igri, bila sigurna na svom servisu, sve do 12. igre, kada Nijemac prvom break/set-loptom dolazi do 7:5 i 1-1 u setovima.

U treći je set bolje ušao hrvatski tenisač, već u prvoj igri oduzima servis Stebeu, držao se do osme igre kada se Nijemac vraća na 4:4. Uslijedila je serija breakova, epilog koje nije bila rezultatska prednost bilo kojeg tenisača.

Prvi je svoj servis zadržao Stebe, inače 321. igrač svijeta, za 6:5, a zatim je u idućoj igri imao i meč-loptu, na 30:40. Uz puno muke spašava se Škugor, a zatim dvama mini-breakovima u pripetavanju dolazi do tri meč-lopte. Dvije je na svom servisu spasio Nijemac, ali prvu "pravu" koristi Franko i osigurava plasman u glavni ždrijeb Ženeve.

Još se ne zna s kim će ukrstiti rekete u prvom kolu turnira, mogao bi to biti Robredo, Querrey, Struff, Haase ili Kukuškin.

Franko Škugor (HRV) - Cedrik-Marcel Stebe (NJEM) 7:5, 5:7, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg22.05.2017. u 16:12
    Franko ima igru za prvih sto ali je tesko tamo doci bez pozivnica... Na challengerima se osvaja jako malo bodova a i to sto se osvoji nije nimalo lako jer i tu je jako puno dobrih igraca.
    interreg