Tenis

Elina Svitolina preokretom protiv Simone Halep osvojila Rim i vratila se u Top 10

Dario Dodić • nedjelja, 21.05.2017.
Elina Svitolina preokretom protiv Simone Halep osvojila Rim i vratila se u Top 10
Foto: EPA

Ukrajinska tenisačica Elina Svitolina u uzbudljivom je finalu WTA turnira u Rimu preokretom u tri seta svladala Simonu Halep i došla do četvrtog naslova ove godine...

Simoni Halep smiješila se dupla kruna Madrid-Rim, što je posljednji put uspjelo Sereni Williams 2013. godine, igrala je dobro u finalu protiv osme nositeljice turnira, Eline Svitoline. Došla je do velikih 5:2 i servisa za set, kada je iskrenula gležanj.

Tu je igru izgubila, ali je u desetoj igri ipak došla do prvog seta, no posljedice su u svakoj sljedećoj igri kod Rumunjke bile sve vidljivije. Otegotna joj je okolnost bila što je s druge strane mreže stajala Svitolina, Ukrajinka koja igra sezonu iz snova, do Rima je već osvojila tri turnira ove godine, a kako se pokazalo nešto kasnije, stigao je i četvrti.

Sedam smo breakova vidjeli u drugom setu, Halep uspijeva spasiti set-loptu u devetoj igri, ali onda pri vodstvu Svitoline 6:5 gubi servis, Ukrajinka dolazi do 1-1 u setovima.

U trećem setu Rumunjki nije bilo spasa, Svitolina je poprilično sigurno držala svoj servis, dvaput je, u drugoj i četvrtoj igri, oduzela servis Halep i pri vodstvu 5:1 iskoristila treću meč-loptu za četvrtu titulu ove sezone i povratak u Top 10.

Ne samo to, Ukrajinka će od idućeg tjedna dobiti još jednu potvrdu odlične godine, zasjest će na vrh Race ljestvice.

WTA Rim, finale:
Elina Svitolina (UKR, 8) - Simona Halep (RUM, 6) 4:6, 7:5, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!