Tenis

Borna Ćorić razočarao na startu turnira u Lyonu i upisao poraz od Gruzijca

Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.05.2017.
Borna Ćorić razočarao na startu turnira u Lyonu i upisao poraz od Gruzijca
Foto: EPA

Borna Ćorić kratko se zadržao na turniru u Lyonu i može se posvetiti pripremama za Roland Garros. prvi protivnik bio je Gruzijac Nikoloz Basilašvili koji se odmah pokazao kobnim i svladao je Bornu u tri seta...

Teško da Bornu Ćorića može zadovoljiti nastup u Lyonu. Bio je postavljen za sedmog nositelja, turnir je bio idealna priprema za Roland Garros, ali već u prvom kolu upisao je poraz od Gruzijca koji je ove godine upisao samo jednu pobjedu na ovoj podlozi.

70. igrač svijeta Nikoloz Basilašvili svladao je Ćorića nakon više od dva i pol sata igre u meču u kojem je Borna bio taj koji je praktički svo vrijeme hvatao zaostatak i mučio se ostati u meču.

Činilo se da je Basilašvili dobar ždrijeb za početak, posebno nakon nastupa u Madridu gdje je Borna bio jako dobar i uz pobjedu nad Andyjem Murrayjom došao do četvrtfinala. S druge strane Basilašvili je na istom tom turniru poražen već u kvalifikacijama od 612. igrača svijeta Austrijanca Nicole Kuhna i to s dosta glatkih 7:5, 6:0.

Ovdje je od početka Borna imao problema. Prvi set izgubio je sa 6:4 nakon što se rano našao u zaostatku te do kraja seta nije uspio okrenuti situaciju u svoju korist.

Sve se činilo da i drugi set ide u tom smjeru. Ponovno je izgubio servis, ali uspio se nekako izvući na Basilašvilijevom servisu za meč. Gruzijcu se ruka stisnula i propustio je čak sedam meč lopti u maratonskom gemu koji je Ćorić na kraju ipak uzeo i ubrzo i novim breakom došao do seta sa 7:5.

Činilo se da bi to moglo okrenuti meč u korist Ćorića, ali nije bilo tako. Odmah na startu trećeg seta Borna je ponovno izgubio servis, Basilašvili pobjegao na 3:1 i tu je priči bio kraj. Ćorić nije uspio do kraja meča doći niti do jedne break lopte i Basilašvili je upisao pobjedu.

Gruzijac u drugom kolu igra protiv boljeg iz meča između Andreasa Seppija i Damira Džumhura.

ATP Lyon, prvo kolo:
Nikoloz Basilašvili (Gruzija) - Borna Ćorić (Hrvatska, 7) 6:4, 5:7, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2017. u 09:25
    Imace vise vremena pripremiti se za Pariz; idemo, najmanje do cetvrtfinala ;)
    Obrisan korisnik