Tenis

Ajla Tomljanović namučila Flipkens pa ispala iz Nürnberga

Dario Dodić • nedjelja, 21.05.2017.
Ajla Tomljanović namučila Flipkens pa ispala iz Nürnberga
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović oprostila se od WTA turnira u Nürnbergu već u prvom kolu. Bolja od nje u tri seta bila je Kirsten Flipkens...

Ajla Tomljanović pošteno je namučila Belgijku Kirsten Flipkens u prvom kolu WTA turnira u Nürnbergu, ali na kraju 89. tenisačica svijeta potvrđuje status favorita i prolazi u osminu finala.

U poprilično izjednačenom meču iskusna Flipkens znala je iskoristiti ponuđeno, dok se istim nije mogla pohvaliti Hrvatica, trenutno 304. igračica svijeta. Nekoliko dvostrukih pogrešaka više i slabiji drugi servis presudili su Ajli na zemlji Nürnberga, iako se Flipkens nudila, Tomljanović ponuđeno nije uzela.

Bolje je u meč ušla Belgijka, odmah u drugoj igri oduzima servis Ajli, ali prednost gubi u petom gemu kada Tomljanović vraća break. Veselje nije dugo trajalo, Flipkens odmah dolazi do novog breaka, a zatim na 5:2 još jednom oduzima servis Hrvatici i dolazi do seta sa 6:2.

Tri je break-lopte u prvoj igri drugog seta propustila iskoristiti Tomljanović, a zatim je u drugoj izgubila servis. Činilo se da joj se sprema katastrofa, no bio je to tek početak seta u kojem su obje tenisačice po dvaput zaredom gubile servis. Prokletstvo breaka prekinula je Tomljanović za 3:3, a zatim trećim breakom dolazi do prednosti koju drži do kraja seta, sa 6:4 dolazi do izjednačenja u setovima.

U posljednjem setu obrnuta priča iz drugog seta, Flipkens dolazi do tri breaka, Tomljanović samo do dva, iako je Hrvatica imala break-loptu u devetoj igri, ali nije je iskoristila, prvom meč-loptom Belgijka dolazi do četvrte pobjede protiv Ajle i plasmana u osminu finala gdje će igrati protiv pobjednice meča Riske - Mertens.

WTA Nürnberg, 1. kolo:
Kirsten Flipkens (BEL) - Ajla Tomljanović (HRV) 6:, 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!