Tenis

Alexander Zverev šokirao Novaka Đokovića za najveći uspjeh karijere

Dario Dodić • nedjelja, 21.05.2017.
Alexander Zverev šokirao Novaka Đokovića za najveći uspjeh karijere
Foto: EPA

20-godišnji Nijemac Alexander Zverev velikom je pobjedom u dva seta protiv favoriziranog Novaka Đokovića u Rimu došao do prve Masters 1000 titule u karijeri...

Alexander Zverev sigurno grabi prema vrhu svjetskog tenisa! Mladi je Nijemac trebao manje od sat i pol vremena igre da bi u dva glatka seta, sa 6:4, 6:3, svladao drugog igrača svijeta Novaka Đokovića. I puno je simbolike bilo u njihovom meču, Zverev je najmlađi finalist Masters 1000 turnira nakon Đokovića, kojem je to pošlo za rukom 2007. godine, s 19 godina. Zverev se sve glasnije spominje kao budući broj 1, a kako trenutno igra to bismo vrlo brzo mogli i dočekati. I zagrljaj na kraju bio je značajan, kao da mu je Novak predao štafetu, sportski je podnio poraz iako je odavao puno nervoze tijekom meča.

Kako i ne bi bio nervozan, jer igrao je odlično Đoković čitav ovaj tjedan, za razliku od posljednjih mjeseci u kojima je bio samo sjena onog starog, svjetskog broja 1. No sjena se vratila u finalu, a i kvalitetni Zverev odigrao je sjajno, Đoković nije ni primirisao break-lopti tijekom čitavog meča. Slavio je Zverev sa 6:4, 6:3 i postao prvi Nijemac s Masters 1000 titulom nakon 16 godina, prvi igrač rođen 1990-ih godina s Masters 1000 trofejem (rođen je 1997.).

Četvrtom ukupno, a trećom titulom ove godine 20-godišnji je Nijemac došao i do renkinga karijere, od idućeg će tjedna biti deseti igrač svijeta.

Samo je jedan break bio dovoljan Zverevu u prvom setu, odmah u prvoj igri oduzima servis Đokoviću i prednost drži do samog kraja. Drugom set-loptom dolazi do 1-0 u setovima. Bivši svjetski broj 1 dvaput je izgubio servis u drugom setu, posebno se naživcirao u devetoj igri, pri vodstvu Zvereva 5:3. Imao je dvije prilike za privesti gem kraju i barem natjerati Nijemca da servira za meč, ali griješi, dvostrukom servis-pogreškom daje break/meč-loptu Zverevu, a zatim predubokom lopticom i meč.

ATP Rim, finale:
Alexander Zverev (NJEM, 16) - Novak Đoković (SRB, 2) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg22.05.2017. u 09:33
    Definitivno jedan od buducih vladara tenisa ako ostane zdrav i fokusiran. Mozda grijesim ali mislim da zemlja po nacinu igre i predispozicijama njemu jos i najmanje odgovara. Bas me zanima kako ce odigrati na travi.
    interreg
  • Obrisan korisnik21.05.2017. u 18:48
    I ne samo pomak na deseto mjesto pojedinačne ATP ljestvice, nego trenutacno i cetvrto mjeso na utrci za London, pa ako ovako nastavi najvjerojatnije ce 20-godišnji Zverev, kao jedini od #NextGenATP moci igrati i u Londonu :))
    Obrisan korisnik