Rukomet

Göppingen po drugi put u svojoj povijesti osvojio EHF kup

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.05.2017.
Göppingen po drugi put u svojoj povijesti osvojio EHF kup
Foto: FaH

Rukometaši Göppingena pobjednici su ovosezonskog izdanja EHF kupa. U njemačkom finalu svladali su Füchse Berlin s uvjerljivih 30:22...

Drugi put u klupskoj povijesti Göppingen je osvojio EHF kup. Nakon što je 2011. godine u finalu kroz dvije utakmice bio bolji od Dunkerquea, ovaj put na Final Fouru slavio je u finalu protiv njemačkog rivala Füchsea.

Ovaj put kao domaćin završnog turnira otišao je do kraja iako nije imao lagan posao. U oba susreta imao je za protivnike renomiranije njemačke klubove, no slavio je bez većih stresova protiv Magdeburga te pogotovo u finalu protiv Füchsea.

Berlinska momčad do finala je došla visokom pobjedom protiv St. Raphaela, očekivala je uzimanje trofeja na gostujućem parketu, ali raspala se u drugom poluvremenu.

Nakon prvih 30 minuta domaćin je vodio samo s dva gola razlike, ali u nastavku susreta Göppingen predvođen sjajnima Larsom Kaufmannom i Primožom Proštom odlazi do visoke pobjede.

Prošt je susret završio sa 16 obrana, Kaufmann je postigao osam golova, a Marcel Schiller šest. Kod poraženih Hans Lindberg i Petar Nenadić postigli su po sedam golova, a Jakov Gojun i Krešimir Kozina po jedan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!