Rukomet

Veszprem napravio veliki korak prema naslovu prvaka sjajnim drugim poluvremenom

Mihaela Bradovski • subota, 20.05.2017.
Veszprem napravio veliki korak prema naslovu prvaka sjajnim drugim poluvremenom
Foto: EPA

Fantastičnim drugim poluvremenom Veszprem je stigao do uvjerljive pobjede protiv Szegeda i stavio jednu ruku na pehar prvaka Mađarske. Domaćin je slavio s 23:17 i nosi plus šest na uzvrat...

Utakmica s dva lica u prvom dvoboju polufinala mađarskog prvenstva. Sjajni Szeged u prvih 25 minuta, ali onda su gosti stali, Veszprem je značajno podignuo razinu igre i došlo je do velikog preokreta.

Domaćin je dosta loše otvorio utakmicu, napadački je bio potpuno nemoćan i brzo je ušao u zaostatak. U 25. minuti Szeged je imao visokih 10:5, a kako je Veszprem igrao, pokazuje tih samo pet pogodaka za 25 minuta.

Međutim tu se stvari polako počinju mijenjati. Mikler je bio jedan od ključeva u tom preokretu, do odmora je Veszprem smanjio na 10:8 da bi u 37. minuti Laszlo Nagy poravnao na 11:11 i vratio domaćina u igru.

Szeged nije zadržao visoku razinu igre, Veszprem je igrao sve bolje i ubrzo je stigao do vodstva koje je povećavao u nastavku susreta te na kraju slavio 23:17.

U konačnici plus šest za Veszprem, nešto što se nije niti slučajno naziralo u završnici prvog poluvremena. Szeged na svom parketu mora hvatati veliki zaostatak, imao je veliku priliku s dobrim rezultatom vratiti se kući, ali jednostavno nije izdržao.

Veszprem su predvodili s po četiri gola Dragan Gajić i Mate Lekai, a Renato Sulić dodao je jedan gol. Kod gostiju Richard Bodo postigao je pet pogodaka, a Sandro Obranović dodao je jedan.

Mađarsko prvenstvo, finale:
Veszprem - Szeged 23:17

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!