Tenis

Poraz nakon velike borbe, Mesaroš ostao bez drugog kola kvalifikacija

Petar Jenjić • ponedjeljak, 22.05.2017.
Poraz nakon velike borbe, Mesaroš ostao bez drugog kola kvalifikacija

Hrvatski tenisač Kristijan Mesaroš nije se uspio plasirati u drugo kolo kvalifikacija Roland Garrosa. Bolji je od njega nakon više od tri sata igre bio kolumbijski predstavnik Alejandro Gonzales...

Kristijan Mesaroš nije uspio ponoviti uspjeh Matije Pecotića i plasirati se u sljedeću fazu. Velika borba, tri seta i više od tri sata igre nisu bila dovoljna hrvatskom tenisaču da pobijedi Kolumbijca Alejandra Gonzalesa.

Gonzales je slavio sa 7:6, 4:6, 7:6 u meču s devet oduzetih servisa i dosta pogrešaka i s jedne i s druge strane. Do sada nije imao zapaženije nastupe na velikim turnirima, ostvarivši tek tri Grand Slam pobjede u karijeri.

Kada uzmemo u obzir kako se odvijao prvi set, zasluženo je otišao u tie-break. Oba su tenisača po tri puta oduzimala servis svom protivniku, koristeći svaki pad koncentracije. Osim početnih 1:0, Mesaroš je cijeli tie-break bio u zaostatku i u konačnici izgubio set.

Bolju igru u nastavku meča hrvatski je tenisač iskoristio za poravnanje rezultata. Pri dugotrajnom servisu za set spasio je tri break lopte i u konačnici ga dobio sa 6:4.

Oba su tenisača čvrsto držala servisu u odlučujućem trećem setu kojeg je ponovno presudio tie-break. Nažalost po Mesaroša, ponovno je otišao na stranu kolumbijskog tenisača koji je dva puta oduzeo poen na servisu svom protivniku i došao do pobjede.

U drugom će kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Francuza Paula-Henrija Mathieua i Japanca Tatsuma Ita.

Roland Garros, kvalifikacije, prvo kolo:
Alejandro Gonzales - Kristijan Mesaroš 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!