Tenis

Udarac za organizatore u Strasbourgu, ispale prve dvije nositeljice

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 22.05.2017.
Udarac za organizatore u Strasbourgu, ispale prve dvije nositeljice
Foto: EPA

Caroline Wozniacki i Elena Vesnina završile su s nastupom u Strasbourgu već u prvom kolu. Za malo osmjeha na licu organizatora pobrinula se Caroline Garcia...

Daria Gavrilova otvorila je nastup u Strasbourgu bez previše problema, glatkom pobjedom u dva seta protiv Amerikanke Louise Chirico. Slavila je Australka u dva seta za tek nešto više od sat vremena i potvrdila vrlo dobru formu uoči Roland Garrosa. S druge strane Chirico ove godine ima samo jednu pobjedu na WTA Touru, svladala je Francescu Schiavone na startu turnira u Indian Wellsu.

Prolaz je izborila i osma nositeljica Shuai Peng koja je pak trebala tri seta protiv Alize Cornet. Peng je izgubila prvi set i dosta se mučila u drugom, ali nakon što je izgubila servis, jednostavno je podigla razinu igre i do kraja meča dominirala te upisala prolaz u drugo kolo.

Elizaveta Kuličkova uhvatila je ritam u kvalifikacijama i u prvom kolu lakoćom je svladala Mandy Minellu. Luksemburžanka je uhvatila samo pet gemova i nije imala šanse u ovom meču. U drugom kolu Ruskinju čeka puno teži posao, igrat će protiv Darije Gavrilove.

Još jedna kvalifikantica izborila je nastup u drugom kolu i to Madison Brengle koja je svladala Pauline Parmentier. Brengle je u naletu nakon dobrih nastupa na ITF Touru što je pokazala i ovim dvobojem. U trećem setu spasila je dvije meč lopte kod 6:5 kada je Parmentier došla do 15:40 da bi u tie-breaku svoju prvu iskoristila.

Braniteljica naslova u Strasbourgu Caroline Garcia u dva seta eliminirala je Jennifer Brady. Nije to bio briljantan nastup, ali dovoljan za prolaz u drugo kolo. "Dobro sam se osjećala i sretna sam što sam ovdje, na mjestu s kojeg nosim lijepe uspomene. Meč je bio dosta težak jer ju nisam najbolje poznavala, no znala sam i vidjela tijekom meča da ima odličan servis i sjajan forhend", rekla je Garcia.

Caroline Wozniacki već u prvom kolu predala je meč Shelby Rogers. Nakon teškog prvog seta kojeg je izgubila u tie-breaku, Wozniacki je vrlo brzo završila meč zbog ozljede koja je muči već neko vrijeme. "U prvom setu sam se vratila i imala sam priliku osvojiti ga, ali onda sam počela osjećati leđa. Negdje sredinom prvog seta počeli su se javljati problemi, a u ovom trenutku najvažnije mi je pripremiti se i biti 100 posto spremna za Roland Garros", objasnila je Dankinja.

Nova loša vijest za organizatore u Strasbourgu je ispadanje i druge nositeljice. Nakon prve Wozniacki, s nastupom je završila i druga Vesnina. U dosta čudnom dvoboju slavila je Camila Giorgi koja je odigrala užasno prvi set, a onda se potpuno transformirala i izgubila samo dva gema.

WTA Strasbourg, prvo kolo:
Daria Gavrilova (Australija, 7) - Louisa Chirico (SAD) 6:2, 6:3
Shuai Peng (Kina, 8) - Alize Cornet (Francuska, WC) 3:6, 7:5, 6:1
Elizaveta Kuličkova (Rusija, Q) - Mandy Minella (Luksemburg) 6:1, 6:4
Madison Brengle (SAD, Q) - Pauline Parmentier (Francuska) 6:1, 4:6, 7:6(4)
Magda Linette (Poljska) - Vera Lapko (Bjelorusija, Q) 6:4, 3:6, 6:2
Caroline Garcia (Francuska, 5) - Jennifer Brady (SAD) 6:3, 6:4
Kristina Pliškova (Češka) - Viktorija Golubić (Švicarska) 6:2, 4:6, 7:5
Shelby Rogers (SAD) - Caroline Wozniacki (Danska, 1) 7:6(8), 1:0 predaja Wozniacki
Camila Giorgi (Italija) - Elena Vesnina (Rusija, 2) 1:6, 6:1, 6:1

WTA Strasbourg, prvo kolo:
Skamlova/Waccano - Jurak/Rodionova 7:6(5), 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!