Tenis

Kraj za treću nositeljicu, Riske i Goerges idu dalje

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 22.05.2017.
Kraj za treću nositeljicu, Riske i Goerges idu dalje
Foto: EPA

Odigrani su susreti prvog kola na turniru u Nürnbergu. S nastupom je završila treća nositeljica Shuai Zhang koja nije uspjela svladati Francuskinju Oceane Dodin...

Peta nositeljica turnira u Nürnbergu, Amerikanka Alison Riske, u prvom kolu bila je uspješna. Za protivnicu je imala Belgijku Elisu Mertens koja je nedavno igrala finale turnira u Istanbulu, nakon toga iscrpljena upisala poraz u drugom kolu Rabata. Uslijedio je odmor i dolazak u Njemačku gdje ipak nije uspjela iznenaditi Amerikanku.

U dvoboju kvalifikantica Alexandra Cadantu predala je meč Čehinji Barbori Krejčikovoj na nepopularan način. Naime Cadantu je gubila 6:4, 5:2 i onda se odlučila na predaju nakon što je Krejčikova napravila dupli break i pripremala se za servis za meč.

Šesta nositeljica Julia Goerges nastavila je s dobrim nastupima još iz Rima gdje ju je zaustavila tek Garbine Muguruza. Tamo je uspjela pobijediti i Kristinu Mladenović, a u Nürnbergu je krenula pobjedom protiv Nao Hibino. Prvi set dobila je uz dosta muke sa 7:5, ali zato je u drugom setu bila uvjerljiva.

Treća nositeljica Shuai Zhang poražena je od Francuskinje Oceane Dodin nakon velike borbe. Dodin je izgubila prvi set u 13. igri s 13:11, u drugom je zaostajala break, ali uspjela je doći do preokreta i pobjede.

"Bilo je psihički vrlo teško, posebno nakon gubitka tie-breaka s 13:11. Propustila sam i set loptu i ovo mi je bio prvi put da sam tako izgubila set. Ključ meča bila je promjena u načinu igre, nakon što sam odlučila biti puno agresivnija i koncentriranija na servisu. Nije bilo lako jer je Shuai igrala jako dobro, ali sretna sam zbog prolaza", istaknula je Dodin.

WTA Nürnberg, prvo kolo:
Alison Riske (SAD, 5) - Elise Mertens (Belgija) 6:4, 4:6, 6:3
Barbora Krejčikova (Češka, Q) - Alexandra Cadantu (Rumunjska, Q) 6:4, 5:2 predaja Cadantu
Misaki Doi (Japan) - Maria Sakkari (Grčka) 7:6(0), predaja Sakkari
Tatjana Maria (Njemačka, WC) - Marie Bouzkova (Češka, Q) 6:0, 6:1
Julia Goerges (Njemačka, 6) - Nao Hibino (Japan) 7:5, 6:1
Yanina Wickmayer (Belgija) - Amra Sadiković (Švicarska, Q) 7:6(15), 6:7(4), 6:2
Oceane Dodin (Francuska) - Shuai Zhang (Kina, 3) 6:7(11), 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!