Tenis

Viktoria Azarenka vraća se na WTA Tour prije Wimbledona

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.05.2017.
Viktoria Azarenka vraća se na WTA Tour prije Wimbledona
Foto: EPA

Nakon jednogodišnje pauze zbog trudnoće, Viktoria Azarenka vraća se tenisu. Već je počela s treninzima i najavila je kako će nastupiti na jednom od travnatih turnira prije Wimbledona...

Prije otprilike godinu dana Viktoria Azarenka saznala je da je trudna te je ranije završila sa sezonom. U prosincu je rodila, nedavno se vratila na teren i započela s treninzima.

Iako se pretpostavljalo da bi mogla biti spremna tek za američku turneju prije US Opena, Azarenka će se vratiti ranije, potvrdila je da će nastupiti na jednom od turnira travnate sezone prije Wimbledona.

"Imam dobre vijesti. Treninzi dobro napreduju i osjećam se spremnom za nastupe. U narednim danima posložit ću raspored uoči Wimbledona i definitivno planiram nastupiti na jednom od turnira prije drugog Grand Slama sezone", poručila je nekadašnja igračica broj jedan u svijetu.

Za razliku od Marije Šarapove koja će u Wimbledonu vrlo vjerojatno morati u kvalifikacije, Azarenka će igrati u glavnom turniru i to bez ishođenja pozivnice. Naime posjeduje i dalje zaštićeni renking kojeg može iskoristiti i u Wimbledonu. Jedino je sigurno da neće biti nositeljica, no nastupit će u glavnom turniru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!