Tenis

Sjajni Franko Škugor iznenadio Robreda i prošao u drugo kolo Ženeve

Dario Dodić • ponedjeljak, 22.05.2017.
Sjajni Franko Škugor iznenadio Robreda i prošao u drugo kolo Ženeve
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Franko Škugor potvrdio je sjajnu formu iz kvalifikacija i u prvom kolu ATP turnira u Ženevi, pobijedivši favoriziranog Tommyja Robreda...

Franko Škugor odigrao je sjajan meč protiv favoriziranog Tommyja Robreda u prvom kolu ATP turnira u Ženevi. Igrao je sjajno Franko i u kvalifikacijama, posve zasluženo došao do prvog kola i tamo preokretom došao do velikog skalpa.

Iako Robredo ne impresionira u posljednje vrijeme i dalje je bio veliki favorit na zemlji Ženeve protiv Hrvata, kojem je ovo jedna od najvećih pobjeda ove sezone, u rangu s onom protiv Carrena Buste u Davis Cupu.

Mogao je Franko i lakše do pobjede protiv nekadašnjeg svjetskog broja 7, nudio se Španjolac već u prvom setu, ali Škugor prilike nije znao iskoristiti. S druge strane neumoljiv je bio Robredo, svaku priliku je ugrabio i na kraju uzeo set. Dvaput je oduzeo servis Škugoru (s ukupno dvije break-lopte), dok je Škugor tek jednom došao do breaka iako je imao više nego dovoljno prilika za novi break u druge dvije igre. Set odlazi na stranu Španjolca sa 6:3.

Pribrao se Franko u drugom setu i okrenuo vodu na svoj mlin. Jednom je došao do break-prilike, u osmoj igri, i odmah došao do breaka, dok Robredo u petoj igri svoje dvije prilike nije iskoristio. U maratonskom devetom gemu Hrvat petom set-loptom dolazi do 6:3 i poravnanja rezultata u setovima.

Kako je meč odmicao tako je Škugor igrao sve bolje, a 35-godišnji Španjolac padao, na kraju Franko dvaput oduzima servis Robredu i s laganih 6:2 potvrđuje plasman u osminu finala turnira u Švicarskoj gdje ga čeka šesti nositelj, Amerikanac Sam Querrey.

ATP Ženeva, prvo kolo:
Franko Škugor (HRV, Q) - Tommy Robredo (ŠPA) 3:6, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac22.05.2017. u 23:19
    pa bilo je već i vrijeme da nekoga pobijedi,od davis cupa same blijede partije..
    teniosac