Košarka

VIDEO: Warriorsi na krilima Curryja i Duranta pomeli Spurse, posljednja utakmica Ginobilija?

Dario Dodić • utorak, 23.05.2017.
VIDEO: Warriorsi na krilima Curryja i Duranta pomeli Spurse, posljednja utakmica Ginobilija?

San Antonio Spursi bez Kawhija Leonarda i Tonyja Parkera nisu mogli parirati Golden State Warriorsima koji su u četvrtoj utakmici finala Zapada došli do četvrte pobjede i s tri "metle" došli do NBA finala...

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 115:129 (0-4)

Finalna serija Zapadne konferencije NBA doigravanja realno je bila gotova u prvoj utakmici, u trenutku kada je u kratkom razmaku Kawhi Leonard dvaput iskrenuo već ozlijeđeni gležanj i napustio igru pri visokom vodstvu San Antonio Spursa protiv Golden State Warriorsa. Doprvaci su okrenuli taj dvoboj, a zatim tri utakmice kasnije lagano osigurali metlu i s 4-0 prošli u finale NBA doigravanja.

Spursi bez Parkera i Leonarda nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Warriorse koji su postali prva momčad u povijesti NBA lige koja je playoff otvorila s 12-0, sinoćnja pobjeda 129:115 u San Antoniju presudila je Spursima. Warriorsi su uraganski krenuli u susret, imali su i 22 koša prednosti, Spursi im nisu došli ni blizu.

Iako je u posljednjih nekoliko utakmica pokazao da još uvijek ima goriva u njegovom motoru, moguće je da je ovo bila posljednja utakmica Manua Ginobilija. Iako je Argentinac rekao kako će o mirovini razmišljati tek nakon sezone, trener Gregg Popovich nije želio riskirati i stavio ga je u početnu petorku, nakon što je u 55 uzastopnih utakmica doigravanja ušao s klupe: "Danas smo ga stavili u početnu petorku iz poštovanja. Bio je to jedini razlog zašto smo ga odmah gurnuli na parket. Prije utakmice razmišljaš je li ili nije ovo njegova zadnja utakmica, nisam želio propustiti priliku odati mu počast pred našim navijačima za njegovu nesebičnost tijekom svih ovih godina."

I navijači su skandirali "Manu, Manu", a svoj je komentar dao i Draymond Green: "Poprilično nas je namučio u ove četiri utakmice pa mislim da još uvijek ima dovoljno energije. Očito mora odlučiti koliko još želi igrati, ali jednu stvar mogu reći, sigurno nije igrač manje na parketu."

Warriorse je do pobjede predvodio Stephen Curry s 36 koševa (14/24 iz igre) u 34 minute provedene na parketu. Kevin Durant je bio šuterski raspoložen, pogodio je deset od 13 šuteva iz igre i utakmicu završio s 29 poena i 12 skokova. Draymond Green je dodao 16 poena, osam skokova i osam asistencija, Klay Thompson se zaustavio na deset koševa.

Najbolji kod Spursa bio je Kyle Anderson s 20 koševa, Ginobili se zaustavio na 15 ubačaja i sedam asistencija, koš manje ubacili su Patty Mills i Pau Gasol (devet skokova), Jonathon Simmons se zaustavio na 13 poena.

Cleveland Cavaliersi i Boston Celticsi će odigrati još minimalno dvije utakmice finala Istoka, dok će Warriorsi opet odmarati do početka finalne serije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!