Tenis

VIDEO: Nositeljice uspješne u Nürnbergu, poznate dvije četvrtfinalistice

Mihaela Bradovski • utorak, 23.05.2017.
VIDEO: Nositeljice uspješne u Nürnbergu, poznate dvije četvrtfinalistice
Foto: EPA

Okončano je prvo kolo na turniru u Nürnbergu te su odigrana i prva dva susreta drugog kola. Sve nositeljice koje su bile u akciji u utorak, upisale su pobjedu...

Impresivnu pobjedu na startu turnira u Nürnbergu upisala je Carina Witthoeft ispustivši samo jedan gem protiv Johanne Larsson. Larsson je apsolutno podbacila, nije pokazala želju i svojim nastupom pomogla je Njemici da bezbolno prođe u drugo kolo.

Sedma nositeljica Jaroslava Švedova dosta se mučila s kvalifikanticom Annom Zajom. Igračica koja uglavnom nastupa na ITF Touru uzela je prvi set i u drugom imala 5:3 pa kasnije servis za meč, ali nije izdržala i do kraja meča osvojila je samo jedan gem.

Problema nije bilo za prvu nositeljicu i braniteljicu naslova Kiki Bertens. Nizozemka je lakoćom došla do pobjede protiv domaće igračice s pozivnicom Katharine Gerlach koja je uhvatila samo tri gema. "Mislim da sam odigrala dobar meč, ona je još dosta mlada, može puno napredovati i nadam se da ćemo čuti puno toga o njoj u budućnosti", istaknula je Bertens.

Vrlo uvjerljiva bila je i Laura Siegemund koja je ispustila samo jedan gem protiv Katharine Hobgarski, mlade sunarodnjakinje. Odličan nastup za četvrtu nositeljicu i očekivano gladak prolaz. "Nije lako igrati protiv tako mlade igračice, ona je bila vrlo motivirana i ovo je bila velika prilika za nju. Htjela sam od početka uzeti stvari u svoje ruke i pokazati joj tko je gazda na terenu", govorila je nakon dvoboja Siegemund.

Julia Putinceva u posljednji trenutak saznala je ime protivnice, naime trebala je igrati protiv Eugenie Bouchard, no Kanađanka je otkazala nastup i uskočila je Julia Glushko. Izraelka je uspjela dva seta mučiti Putincevu, ali u trećem se raspala i druga nositeljica otišla je dalje.

U četvrtfinale je otišla peta nositeljica Alison Riske koja je nadigrala Kirsten Flipkens i svladala je uz samo četiri izgubljena gema. Flipkens je na startu bila bolja od Ajle Tomljanović.

WTA Nürnberg, prvo kolo:
Carina Witthoeft (Njemačka) - Johanna Larsson (Švedska) 6:1, 6:0
Jaroslava Švedova (Kazahstan, 7) - Anna Zaja (Njemačka, Q) 3:6, 7:5, 6:1
Kiki Bertens (Nizozemska, 1) - Katharina Gerlach (Njemačka, WC) 6:2, 6:1
Annika Beck (Njemačka) - Lena Rueffer (Njemačka, Q) 6:3, 6:3
Laura Siegemund (Njemačka, 4) - Katharina Hobgarski (Njemačka, WC) 6:0, 6:1
Julia Putinceva (Kazahstan, 2) - Julia Glushko (Izrael, LL) 6:4, 5:7, 6:0

WTA Nürnberg, drugo kolo:
Sorana Cirstea (Rumunjska) - Varvara Lepchenko (SAD) 6:0, 6:7(4), 6:3
Alison Riske (SAD, 5) - Kirsten Flipkens (Belgija) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!