Košarka

Perasovićevom Efesu prednost u četvrtfinalu, Bešiktaš slavio protiv Gaziantepa

Petar Jenjić • utorak, 23.05.2017.
Perasovićevom Efesu prednost u četvrtfinalu, Bešiktaš slavio protiv Gaziantepa
Foto: EPA

Odigrane su prve dvije četvrtfinalne utakmice turskog košarkaškog prvenstva u kojima su pobjede ostvarile domaće ekipe. Bešiktaš je slavio protiv Gaziantepa 66:57, dok je Anadolu Efes bio bolji od Galatasaraya 95:85...

Bešiktaš je u doigravanje ušao u vrlo dobroj formi, onoj u rangu Obradovićevog Fenerbahčea. Naime, u posljednjih devet utakmica izgubili su samo od novog prvaka Europe i u četvrtfinale ušli kao drugoplasirana momčad.

I treći puta ove sezone svladali su Gaziantep, večeras su slavili rezultatom 66:57 i poveli s 1-0 u seriji. Obranili su prednost domaćem terena i za dva dana će imati priliku osigurati prolazak dalje.

Gosti su cijelu utakmicu bili vrlo blizu, ali uglavnom u zaostatku, međutim, kada je Bešiktaš propustio slomiti utakmicu potpuno se vraćaju u igru i tricom Marcusa Heslipa dolaze do minimalne prednosti sredinom treće četvrtine (44:43).

Ipak, kvalitetnija i šira momčad Bešiktaša ubrzo je došla do izražaja. Drastično je smanjila broj pogrešaka i vratila prednost na svoju stranu. Iako nisu vodili dvoznamenkastom razlikom, mirno su zadržali prednost i došli do lijepe pobjede.

Do pobjede ih je predvodio D.J. Strawberry s 15 poena (6/10 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 3/6), dok je Kyle Weems dodao 12 koševa (3/4 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 3/4).

Najbolji je kod gostiju bio Marcus Denmon s 18 koševa (6/7 za dva, 2/6 za tricu, slobodna bacanja 0/2) i šest skokova. Iako je započeo utakmicu u startnoj petorci Tomislav Ružić nije briljirao i utakmicu je zaključio s dva poena (1/1 za dva, 0/2 za tricu) i dva skoka.

Za razliku od Bešiktaša, Anadolu Efes je za vrijeme i nakon četvrtfinalne serije Eurolige upisao neke neočekivane poraze i pao na treće mjesto.

U gradskom derbiju protiv Galatasaraya, momčadi koju su dva puta ove sezone pobijedili, slavili su i treći puta. Konačnih 95:85 nije odraz stanja na parketu, no Perasovića i njegove igrače to zasigurno neće previše interesirati zbog činjenice da su došli na korak do prolaska u polufinale.

Još je četiri i pol minute prije kraja Galatasaray bio u vodstvu (79:80), međutim, tada kreće serija Efesa 10:2 kojom dolazi do, kako se na kraju pokazalo, nedostižnih sedam koševa prednosti (89:82). Ipak, ono što bi moglo stvoriti veliki problem Perasoviću je moguća ozljeda Cedija Osmana koji je u završnici susreta napustio teren zbog problema s ramenom.

Najučinkovitiji je kod Efesa bio Jayson Granger s 20 poena (1/5 za dva, 5/7 za tricu, slobodna bacanja 3/3) i sedam asistencija, Cedi Osman je dodao 19 koševa (5/5 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 3/4) i pet skokova.

Goste je predvodio Errick McCollum s 20 ubačaja (9/13 za dva, 0/2 za tricu, slobodna bacanja 2/4).

Super ligi, četvrtfinale:
Bešiktaš - Gaziantep 66:57 (1-0)
Anadolu Efes - Galatasaray 95:85 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!