Tenis

VIDEO: Teška ozljeda Laure Siegemund priča dana u Nürnbergu

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.05.2017.
VIDEO: Teška ozljeda Laure Siegemund priča dana u Nürnbergu

Poznate su sve četvrtfinalistice WTA turnira u Nürnbergu, a priča dana je ipak teška ozljeda Njemice Laure Siegemund koja je zasjenila sve ostale mečeve...

Nastup u Nürnbergu pretvorio se u noćnu moru za Lauru Siegemund. Njemica je igrala sjajno u posljednje vrijeme, forma je bila izvrsna i izgledala je kao "dark horse" Roland Garrosa. Od nastupa u Parizu neće biti ništa, ne samo u Parizu već na WTA Touru na duže vrijeme.

U dvoboju protiv Barbore Krejčikove kod 5:5 u drugom setu proklizala je vraćajući jednu lopticu, koljeno je potpuno popustilo i ostala je na zemlji u suzama. Odmah je bilo jasno da je riječ o težoj ozljedi, iznesena je na nosilima, a kasnije je potvrđeno da je zbog teške ozljede koljena ostala bez tenisa na dugo vremena.

Oceane Dodin odigrala je odličan prvi meč protiv Shuai Zhang, ali druga Azijatkinja ju je nadigrala. Misaki Doi je nakon gubitka prvog seta prebacila u brzinu više i odigrala odlična naredna dva seta te s 3:6, 6:0, 6:3 prošla u drugo kolo Nürnberga.

Nikakvih problema nije bilo za Jaroslavu Švedovu koja je u dva seta svladala Tatjanu Mariju. Njemica se dosta mučila na svom servisu dok je s druge strane vrlo teško dolazila do prilika na servisu iskusne Kazahstanke. U konačnici uhvatila je šest gemova, više od toga nije išlo.

Braniteljica naslova Kiki Bertens također je slavila bez izgubljenog seta. Odnijela je pobjedu 7:5, 6:2 protiv Njemice Annike Beck i napravila novi korak prema obrani titule pobjednice.

Vrlo loš meč odigrala je Julia Goerges koja je apsolutno zasluženo poražena od Carine Witthoeft. Previše pogrešaka i nezainteresiranosti da bi mogla doći do pobjede protiv bilo koje ozbiljnije igračice.

Do najuvjerljivije pobjede stigla je Julia Putinceva koja je svladala Yaninu Wickmayer. Druga nositeljica potpuno je dominirala mečom i zasluženo slavila.

WTA Nürnberg, drugo kolo:
Barbora Krejčikova (Češka) - Laura Siegemund (Njemačka, 4) 4:6, 5:5 predaja Siegemund
Misaki Doi (Japan) - Oceane Dodin (Francuska) 3:6, 6:0, 6:3
Jaroslava Švedova (Kazahstan, 7) - Tatjana Maria (Njemačka) 6:2, 6:4
Kiki Bertens (Nizozemska, 1) - Annika Beck (Njemačka) 7:5, 6:2
Carina Witthoeft (Njemačka) - Julia Goerges (Njemačka, 6) 6:1, 7:5
Julia Putinceva (Kazahstan, 2) - Yanina Wickmayer (Belgija) 6:4, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!