Tenis

Del Potro neočekivano poražen od Portugalca, nastup u Parizu pod upitnikom

Branimir Korać • četvrtak, 25.05.2017.
Del Potro neočekivano poražen od Portugalca, nastup u Parizu pod upitnikom
Foto: EPA

Neposredno uoči početka Roland Garrosa javili su se novi problemi za Juana Martina Del Potra koji bi zbog bolova u ramenu i leđima mogao preskočiti Pariz...

Prvi nositelj turnira u Lyonu Miloš Raonić nije imao velikih problema na startu. Prvi protivnik bio mu je Denis Istomin kojeg je eliminirao u dva seta. Raonić je u prvom setu zaostajao 4:2, ali s četiri gema u nizu uzeo je taj set. U drugom Istomin nije imao nijednu break loptu i Raonić je prošao u četvrtfinale.

U normalnim okolnostima Gastao Elias vrlo teško bi došao do pobjede protiv Juana Martina del Potra. Međutim u Lyonu je imao problema i sam time doveo si je nastup na Roland Garrosu pod znak pitanja. "Osjećam bolove u ramenu i leđima. Putovat ću u Pariz i ubrzo donijeti odluku hoću li nastupiti u Roland Garrosu", istaknuo je nakon poraza.

Dvoboj mladih igrača pred kojima je budućnost otišao je na stranu Karena Hačanova koji je nadigrao Jordana Thompsona. Nadigrao ga je uistinu u prvom setu, u drugom je bilo problema, ali Australac nije izdržao iako je imao break od prvog gema. Hačanov se vratio i uzeo set i meč.

Jo-Wilfried Tsonga prošao je u četvrtfinale pobjedom protiv argentinskog zemljaša Carlosa Berlocqa. Francuz je lošije otvorio meč i izgubio je prvi set u tie-breaku, ali nakon toga bio je agresivniji i precizniji te je došao do preokreta i pobjede.

Još jedan Francuz prošao je dalje i to Gilles Simon koji je svladao Kylea Edmunda. Slično kao i Tsonga, Simon je također imao problema u početku, izgubio prvi set, ali na vrijeme se probudio i okrenuo meč. Edmund može žaliti za propuštenom prilikom, kod 4:4 u drugom setu imao je 15:40, no Simon se izvukao.

Simona u četvrtfinalu čeka Tomaš Berdych koji je u dva seta svladao Hyeona Chunga. Mladi Korejac dva puta imao je break prednosti u drugom setu, ali odmah je gubio tu prednost i Berdych je u završnici napravio novi break, ovaj put za pobjedu.

ATP Lyon, drugo kolo:
Miloš Raonić (Kanada, 1) - Denis Istomin (Uzbekistan) 6:4, 6:3
Gastao Elias (Portugal) - Juan Martin del Potro (Argentina, 6) 7:6(0), 6:4
Karen Hačanov (Rusija) - Jordan Thompson (Australija) 6:2, 7:6(3)
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 2) - Carlos Berlocq (Argentina) 6:7(2), 6:2, 6:3
Gilles Simon (Francuska, 5) - Kyle Edmund (Velika Britanija) 3:6, 7:5, 6:4
Tomaš Berdych (Češka, 3) - Hyeon Chung (Južna Koreja) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!