Rukomet

Szegedu pobjeda, Veszpremu titula, prvi susret odlučio prvaka

Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.05.2017.
Szegedu pobjeda, Veszpremu titula, prvi susret odlučio prvaka
Foto: EPA

Rukometaši Veszprema obranili su titulu prvaka Mađarske. U uzvratnom dvoboju finala mađarskog prvenstva poraženi su od Szegeda 30:27, no i takav poraz bio je dovoljan za naslov prvaka...

Najtrofejnija mađarska momčad ostaje na tronu. Veszprem je stigao do 25. naslova prvaka Mađarske i desetog uzastopnog, nakon što je u finalnoj seriji bio bolji od Szegeda.

Ključnim se pokazalo drugo poluvrijeme prvog dvoboja. Szeged je u Veszpremu odigrao sjajnih 25 minuta, vodio 10:5, a na kraju ipak izgubio 23:17. U uzvratu na svom parketu nije uspio nadoknaditi taj zaostatak.

Veszprem je poražen u uzvratu u Szegedu 30:27, međutim to nije utjecalo na obranu naslova. Gosti su imali situaciju pod kontrolom i nisu dopustili Szegedu da stvori značajniju razliku. Tih plus tri bili su granica koju domaćin nije mogao probiti.

Najefikasniji kod Veszprema u uzvratnom dvoboju bio je Aron Palmarsson s pet golova, a po četiri su dodali Dragan Gajić i Mate Lekai. Renato Sulić dao je doprinos s dva gola.

Kod Szegeda Jonas Kallman bio je strijelac sedam puta, a Richard Bodo i Zsolt Balogh dodali su po šest golova. Denis Buntić upisao se među strijelce četiri puta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!