Vodeni sportovi

Damir Martin izborio polufinale Europskog prvenstva

HINA • petak, 26.05.2017.
Damir Martin izborio polufinale Europskog prvenstva
Foto: FaH

Olimpijski doprvak i dvostruki europski prvak u samcu Damir Martin plasirao se u polufinale europskog veslačkog prvenstva u češkim Račicama ostvarivši najbolje vrijeme u svojoj skupini.

Martin je u četvrtoj skupini kvalifikacija pobijedio s rezultatom 6:55.720.

Direktan plasman u polufinale donosilo je samo prvo mjesto, a Martin je slavio s pet sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Bjelorusa Stanislava Ščarbačenija.

Martin je na posljednja dva EP-a u Brandenburgu (2016) i Poznanju (2015) osvojio zlatne medalje u samcu i u Češkoj će pokušati osvojiti treću europsku titulu.

Polufinalne je na rasporedu u subotu.

Na Europskom prvenstvu hrvatsko veslanje ima predstavnike u još dvije discipline - u četvercu 'bez' i lakom samcu.

Četverac 'bez' u sastavu Danijel Plišić, Tomislav Šain, Bernard Samardžić i Leon Mikulić osvojio je četvrto mjesto u svojoj skupini i nije se uspio probiti među prva tri mjesta koja su vodila direktno u polufinale, već će novu priliku tražiti kroz repesaž.

Hrvatski četverac, koji je sastavljen od mladih veslača, je ostvario vrijeme 6:33.410, skoro 20 sekundi sporije od trećeplasiranih Čeha.

U repesaž mora i Luka Radonić u lakom samcu. U svojoj skupini osvojio je četvrto mjesto, a direktan plasman u polufinale vodile su prve dvije pozicije. Radonić je ostvario rezultat 7:15,62, što je bilo 15 sekundi sporije od drugoplasiranog Talijana Andrea Michelettija. Repesaži su danas poslijepodne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!