Košarka

CSKA u završnici do pobjede protiv Lokomotiv Kubana i vodstva u polufinalu

Petar Jenjić • petak, 26.05.2017.
CSKA u završnici do pobjede protiv Lokomotiv Kubana i vodstva u polufinalu

CSKA je domaćom pobjedom protiv Lokomotiv Kubana 101:95 otvorio polufinalnu seriju VTB lige koja bi, ako obje momčadi ponove slične nastupe, mogla itekako potrajati...

Odlična je utakmica odigrana u Moskvi gdje je domaći CSKA uspio doći do pobjede protiv Lokomotiv Kubana 101:95 i povesti s 1-0 u polufinalnoj seriji VTB lige.

Obje su momčadi pozitivno iznenadile u prvom poluvremenu, posebno u napadu. Matt Janning s jedne i Vitali Fridzon s druge strane pogađali su iz svih pozicija i predvodili svoje momčadi. Ipak, nešto bolje je igrao domaćin koji je na poluvrijeme otišao sa šest poena prednosti (58:52).

Činilo se da CSKA ima momentum na svojoj strani, no gosti nisu dopustili značajnije odvajanje, sredinom treće četvrtine smanjili su na dva koša minusa. Snažan učinak na domaćina imala je Itoudisova minuta odmora nakon koje su preko Jamesa Augustinea i Victora Hrjape došli do 11 koševa viška (81:70).

Međutim, Lokomotiv se nije predavao, minutu prije kraja Mardy Collins je ubacio tricu za minus tri (97:94). Ipak, nakon što je Janningova trica u posljednjim sekundama iscurila iz koša, domaćin je osigurao slavlje i prvu polufinalnu pobjedu.

Do pobjede ih je predvodio Nando De Colo s 20 poena (5/8 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 4/4) i sedam asistencija, dok je Vitali Fridzon dodao 15 koševa (2/5 za dva, 3/4 za tricu, slobodna bacanja 2/2).

Kod gostiju su po 21 poen ubacili Mardy Collins (5/10 za dva, 2/2 za tricu, slobodna bacanja 5/6) i Matt Janning (1/3 za dva, 6/8 za tricu, slobodna bacanja 1/2).

VTB, polufinale:
CSKA - Lokomotiv Kuban 101:95 (1-0)

FOTO: Ira Somova, VTB liga Flickr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!