Tenis

Tsonga do prvog finala na zemlji u karijeri, Zverev do tek drugog ukupno

Branimir Korać • petak, 26.05.2017.
Tsonga do prvog finala na zemlji u karijeri, Zverev do tek drugog ukupno
Foto: EPA

Poznati su finalisti turnira u Ženevi i Lyonu. U Ženevi je iznenadio Mischa Zverev koji je eliminirao Keija Nishikorija dok je Jo-Wilfried Tsonga u Lyonu stigao do svog prvog finala na zemlji...

Mischa Zverev najugodnije je iznenađenje ovog tjedna. Nijemac je stigao do tek drugog finala u karijeri, prvog nakon 2010. godine kada je poražen u finalu Metza. Ovdje je u polufinalu bio bolji od Keija Nishikorija koji je odigrao skroman meč. Iako nema posebno efikasnu igru za zemljanu podlogu, Zverev je pokazao da ove godine igra najbolji tenis u životu i inspiriran bratovim uspjesima i sam igra sve bolje.

Branitelj naslova Stan Wawrinka igrat će protiv Zvereva u finalu nakon što je napokon došao do pobjede u dva seta na zemljanoj podlozi. Uspio je svladati Andreja Kuznjecova sa 6:3, 7:6, a malo je nedostajalo da i u ovom meču izgubi set. Kuznjecov je kod 4:3 u drugom setu imao 0:40, ali Wawrinka se spasio.

U finale u Lyonu prošao je Jo-Wilfried Tsonga koji je morao igrati tri seta protiv Nikoloza Basilašvilija. Tsonga je odigrao vrlo dobro prvi i treći set, ali u drugom setu servis je stao, Basilašvili je bio agresivniji i uspio je izboriti odlučujući treći set gdje nije imao šanse. Tsongi je ovo tek prvo finale na zemljanoj podlozi u karijeri.

Tomaš Berdych napokon je skinuo skalp iz Top 10 ove godine. U polufinalu Lyona bio je bolji od Miloša Raonića kojeg je svladao sa 7:6, 7:6. Raonić je propustio tri set lopte u prvom setu, igrao je dobro sve do tie-breaka gdje je Berdych bio bolji. Slično je bilo i u drugom setu gdje je Kanađanin također ponovno pao u 13. igri.

"Ovo je definitivno moj najbolji meč u Lyonu. Iz meča u meč sve više napredujem što mi je iznimno važno. Jako sam zadovoljan ovim tjednom", istaknuo je Berdych.

ATP Ženeva, polufinale:
Mischa Zverev (Njemačka) - Kei Nishikori (Japan, 2) 6:4, 3:6, 6:3
Stan Wawrinka (Švicarska, 1) - Andrej Kuznjecov (Rusija) 6:3, 7:6(4)

ATP Lyon, polufinale:
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 2) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) 6:2, 3:6, 6:1
Tomaš Berdych (Češka, 3) - Miloš Raonić (Kanada, 1) 7:6(5), 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.05.2017. u 09:29
    Mischa Zverev trenira sa Saschom i igra sve bolje; vrijeme je da osvoji svoj prvi naslov ;)
    Obrisan korisnik