Košarka

Žalgiris uspješno krenuo u finalnu seriju protiv Lietkabelisa

Petar Jenjić • nedjelja, 28.05.2017.
Žalgiris uspješno krenuo u finalnu seriju protiv Lietkabelisa
Foto: EPA

Košarkaši Žalgirisa došli su do vodstva u finalnoj seriji litavskog prvenstva, na domaćem su parketu svladali Lietkabelis rezultatom 73:67...

U finale litavskog prvenstva očekivano su došle dvije momčadi koje su najviše pokazale ove sezone, Žalgiris kao momčad s tek tri poraza u prvenstvu cijele sezone i Lietkabelis kao ekipa koja je dva puta ove sezone bila bolja.

Danas su u Kaunasu odigrali prvu finalnu utakmicu iz koje je kao pobjednik izašao Žalgiris koji je slavio rezultatom 73:67 zahvaljujući vrlo stabilnoj i kontroliranoj igri kroz cijeli dvoboj.

Domaćin je vodio kroz veći dio susreta, tijekom druge dionice počeo povećavati prednost do dvoznamenkaste razlike, međutim, Lietkabelis se budi i u završnici treće četvrtine preko Kšištofa Lavrinoviča dolazi do dva koša prednosti (50:48).

Žalgiris se već u sljedećem napadu preko Brocka Motuma vratio u vodstvo i do kraja utakmice ga nije ispustio. U 34. minuti ponovno je došao do 11 koševa viška (64:53), a gosti su do kraja tek uspjeli ublažiti poraz.

Do pobjede ga je predvodio Augusto Lima (9/12 za dva, slobodna bacanja 2/5), dok je Edgaras Ulanovas dodao 14 koševa (5/7 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 4/6).

Kod gostiju su po 15 koševa ubacili Kšištof Lavrinovič i Mindaugas Lukauskas.

LKL, finale:
Žalgiris - Lietkabelis 73:67 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!