Tenis

VIDEO: Prva nositeljica ispala u prvom kolu, pobjednički povratak Petre Kvitove

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.05.2017.
VIDEO: Prva nositeljica ispala u prvom kolu, pobjednički povratak Petre Kvitove
Foto: EPA

Turnir tenisačica počeo je šokantnim porazom Angelique Kerber i pobjedom Petre Kvitove koja se vratila nakon napada provalnika i teške ozljede ruke...

Nakon dugačke pauze zbog ozljede koju joj je nanio provalnik, Petra Kvitova ponovno je na terenu. Povratak je bio emotivan i pobjednički, slavila je u prvom kolu Roland Garrosa protiv Julie Boserup. Dobar ždrijeb za Kvitovu i odličan meč u kojem se osjetila pauza, ali manje nego što se to očekivalo.

"Ovo je bio poseban meč za mene. Rekla sam već ranije da sam jednu bitku već dobila, a ovo je moja druga pobjeda. Dan ranije razmišljala sam kako bi sve moglo izgledati i nisam znala što očekivati. Ruka me nije boljela, malo je bio čudan osjećaj nakon kiše, ali već s prvim udarcem je nestao. Obećala sam doktoru da ću odustati onog trenutka kada prvi put osjetim bol", rekla je Kvitova.


Roland Garros: Petra Kvitova - Julia Boserup... by EurosportTurkiye

Julia Goerges imala je čak 76 winnera, 61 više od Madison Brengle i uspjela izgubiti. Problem je u tome što je imala i čak 90 neprisiljenih pogrešaka te je na kraju upisala poraz 13:11 u trećem setu protiv igračice koja je strpljivo čekala njezine pogreške.


Roland Garros: Madison Brengle - Julia Goerges... by EurosportTurkiye

Prva nositeljica koja je napustila turnir bila je Roberta Vinci porazom od Monice Puig. Bio je to dvoboj igračica koje nisu u životnoj formi, Puig je imala dosta problema ove sezone, ali na kraju je ipak uspjela izvući pobjedu i proći dalje.

"Nije nikakvo iznenađenje to što imam lošu godinu, stavila sam ogroman pritisak na sebe. Kada dođete na Grand Slam želite igrati odlično, odigrati nekoliko velikih mečeva i upisati velike pobjede. Roberta je bila težak protivnik, nikada je ranije nisam svladala. U ovom meču sve je bilo u borbenosti i srčanosti, uspjela sam zadržati mirnoću i slaviti", istaknula je Puig.


Roland Garros: Monica Puig - Roberta Vinci (Özet) by EurosportTurkiye

Velikih problema nije imala Timea Bacsinszky koja je u dva seta eliminirala Španjolku Saru Sorribes Tormo. Švicarska igračica ispustila je samo tri gema, dominirala je dvobojem i zasluženo prolazi u drugo kolo. Ova pobjeda puno će joj značiti za samopouzdanje nakon serije loših nastupa.

Najveće iznenađenje dana ipak je kraj za prvu nositeljicu Angelique Kerber koja je poražena od Ekaterine Makarove. Ruskinja je daleko od idealnog ždrijeba za prvo kolo, međutim očekivalo se više od Kerber koja je još jednom pokazala ogromne oscilacije.

"Jako sam sretna, ovo je bilo vrlo teško prvo kolo. Odigrale smo već puno mečeva s dosta tijesnim poenima. Protiv Angelique uvijek je teško igrati, posebno sam zadovoljna što sam mogla iskontrolirati emocije i zadržati visoku razinu tijekom meča", poručila je Makarova.


Roland Garros: Angelique Kerber - Ekaterina... by EurosportTurkiye

Svetlana Kuznjecova 16. put nastupa na Roland Garrosu i želi još jednom otići daleko, po mogućnosti pokušati još jednom osvojiti ovaj turnir. Prva prepreka bila je Amerikanka Christina McHale koju je uspješno preskočila pobjedom u dva seta.

"Fizički sam sjajno i ako uspijem iskontrolirati emocije, bit će dobro", kratko je poručila iskusna Ruskinja koja je Roland Garros osvojila 2009. godine.

A Venus Williams na ovom turniru nastupa čak 20. put. I ona je poput Kuznjecove krenula pobjedom, slavila je u dva seta protiv Qiang Wang. Prije 15 godina ovdje je u finalu izgubila od sestre Serene i nakon toga imla dosta šarene rezultate, ali nikada nije ponovno dohvatila finale.

"Već 20. nastup? Mislila sam da sam propustila koji, ali očito nisam. Želja mi je igrati konstantan i dobar tenis, to mi je jedini cilj ove godine."

Kvalifikantica Bethanie Mattek Sands prošla je pobjedom protiv Evgenije Rodine. Upravo Amerikanka bit će sljedeća protivnica Petre Kvitove. "Vidjela sam je neki dan u svlačionici i pružila sam joj veliki zagrljaj. Sjajno je vidjeti je opet na terenu", rekla je Mattek Sands o povratnici Kvitovoj.

U drugom kolu je i Aliaksandra Sasnovič koja je u tri seta bila bolja od Viktorije Golubić. Sasnovič je tako potencijalna protivnica Donne Vekić ako hrvatska igračica svlada Kineskinju Shuai Zhang.

Roland Garros, tenisačice, prvo kolo:
Petra Kvitova (Češka, 15) - Julie Boserup (SAD) 6:3, 6:2
Madison Brengle (SAD) - Julia Goerges (Njemačka) 1:6, 6:3, 13:11
Monica Puig (Portoriko) - Roberta Vinci (Italija, 31) 6:3, 3:6, 6:2
Timea Bacsinszky (Švicarska, 30) - Sara Sorribes Tormo (Španjolska) 6:1, 6:2
Jelena Ostapenko (Latvija) - Louisa Chirico (SAD) 4:6, 6:3, 6:2
Ekaterina Makarova (Rusija) - Angelique Kerber (Njemačka, 1) 6:2, 6:2
Shelby Rogers (SAD) - Marina Eraković (Novi Zeland) 7:6(4), 6:4
Svetlana Kuznjecova (Rusija, 8) - Christina McHale (SAD) 7:5, 6:4
Kurumi Nara (Japan) - Amanda Anisimova (SAD, WC) 3:6, 7:5, 6:4
Lesia Curenko (Ukrajina) - Katerina Kozlova (Ukrajina, Q) 6:4, 6:0
Venus Williams (SAD, 10) - Qiang Wang (Kina) 6:4, 7:6(3)
Bethanie Mattek Sands (SAD, Q) - Evgenija Rodina (Rusija) 7:5, 6:2
Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija) - Viktorija Golubić (Švicarska) 4:6, 7:5, 6:3
Oceane Dodin (Francuska) - Camila Giorgi (Italija) 6:2, 6:3
Dominika Cibulkova (Slovačka, 6) - Lara Arruabarrena (Španjolska) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2017. u 09:35
    Nije mogla više od dva-tri tjedna trenirati nakon brutalnog napada nožem i danas glatko pobijedila. Svaka cast Kvitova :))
    Obrisan korisnik